Происшествия

Двое из обвиняемых в избиении АТОшника в ночном клубе "Дискус" не явились в суд из-за простуды (Видео)

11 марта 2020 года в Корабельном районном суде города Николаева состоялась очередная попытка проведения предварительного судебного заседания по делу о жестоком избиении АТОшника в ночном клубе “Дискус”, произошедшем 24 сентября 2017 г. Обвиняемые по ч.2 статьи 296 Уголовного Кодекса Украины (“Хулиганство”) — Владимир Боровик,  Дмитрий Буглак, Александр Иськив,  Виктор Поляндра, Евгений Товстолес, Артем Асенков.

Ранее данное дело вела Елена Кутурланова, однако после ее увольнения дело по распределению попало к судье Алексею Непше. Традиционно для этого судебного производства, предварительное заседание было перенесено из-за неявки некоторых обвиняемых.

Из пострадавших были участник АТО Игорь Кочнев и его товарищ Вячеслав Барба (Петр Коваленко, владелец клуба “Дискус”, не явился).

Если ранее заседание не могло сдвинуться с места из-за сложностей доставки в суд обвиняемого Александра Иськива, который на тот момент служил в армии, то в этот раз адвокаты обвиняемых Буглака и Поляндры заявили о том, что их подопечные больны.

“В телефонному режимі з’ясував що він (Буглак) захворів. Мій підзахисний завжди прибував на всі судові засідання ніколи не було неявки, це такі форс-мажорні обставини… Зараз у нього температура. Зараз епідемія і всі ці обставини, зараз всі хворіють”, — сообщил адвокат Андрей Толпекин.

«Мені сьогодні також сам (Поляндра) зателефонував і в телефонному режимі повідомив що він захворів. Також я зрозуміла що в нього вірусне захворювання яке саме я не питала але я йому сама запропонувала іти до лікаря не з’являтись на суд оскільки мені відомо багато хто хворіє… Також хочу повідомити Поляндра на всі засідання які призначалися до слухання з’являвся наскільки я пам’ятаю, тому я вважаю що його неявка поважна і я йому рекомендувала до наступного судового засідання надати довідку про поважність про відсутність у сьогоднішньому засіданні», — добавила адвокат Светлана Гудзловенко.

В свою очередь прокурор Руслан Задырко процитировал Уголовно-Процессуальный Кодекс, а после просил суд повторно направить повестки о вызове указанных лиц в судебное заседание, а уже в следующем судебном заседании решить вопрос об уважительности причины неявки лиц в это судебное заседание:

“Відповідно до статті 323 Кримінального-процесуального Кодексу України в разі неявки обвинуваченого у судове засідання за викликом суд відкладає судовий розгляд, призначає дату нового судового засідання, вживає заходи забезпечення прибуття до суду. Наразі фактично вирішувати рішення щодо поважності причини неприбуття вказаних учасників вважаю що нема можливості хоча фактично стаття 138 Кримінального-процесуального Кодексу України визначає виключний перелік підстав щодо неприбуття учасників, у зв’язку із цим прошу суд повторно скерувати повістки про виклик вказаних осіб у судове засідання а у наступному судовому засіданні буде фактично вирішено питання щодо поважності неприбуття осіб у судове засідання”.

Выслушав участников, которые единогласно поддержали прокурора, судья огласил о перерыве в заседании до 25 марта.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button