Общество

У Корабельному районі пройшов черговий рейд «Діти вулиці»: деяким батькам винесено попередження

3 березня, з метою перевірки житлово-побутових умов проживання і утримання дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, та подолання сімейного неблагополуччя, спеціалістами служби у справах дітей адміністрації Корабельного району Миколаївської міської ради спільно з представниками сектора превенції Корабельного відділу поліції був проведений черговий профілактичний захід «Діти вулиці».

Під час рейду обстежено та перевірено житлово-побутові умови проживання 14 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах або потрапили в поле зору служби.

За результатам заходу складено акти обстеження житлово-побутових умов проживання, з батьками проведено індивідуально-профілактичні бесіди про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків по вихованню, утриманню та розвитку дітей, — повідомили на офіційному сайті адміністрації Корабельного району.

«Як свідчить практика, постійні рейдові заходи дають позитивні результати. У більшості сімей, побутові умови покращились. Батьки, знаючи, що перебувають під контролем, відчуваючи, що долею їх дітей постійно цікавляться, стають більш дисциплінованими, намагаються налагодити побут і зробити все можливе, щоб діти жили в гарних умовах», — йдеться у повідомленні.

Але є сім’ї, де батьки не бажають ставати на шлях виправлення. Двом батькам винесено попередження щодо неналежного виконання своїх обов’язків, недопущення жорстокого ставлення до дітей, у відношенні одного законного представника направлено клопотання щодо притягнення до адміністративної відповідальності.

«Спеціалістами служби у справах дітей адміністрації Корабельного району Миколаївської міської ради приймаються всі можливі, передбачені законодавством, заходи щодо захисту прав дітей, притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності та, у крайньому випадку, позбавлення батьків батьківських прав, — зазначається на сайті райадміністрації.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. У нас в подъезде тоже есть двое мелких придурков во главе с папашей и вообще та квартира, где проживают эти дармоеды, ни за что не платит, долги за свет, воду газ, надо уже выселять их и забирать квартиру.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button