Происшествия

Миколаєвця, що викрадав у мешканців Корабельного району майно та здавав його на металобрухт, засудили на 4 роки ув'язнення

Корабельний районний суд міста Миколаєва засудив до ув’язнення раніше судимого громадянина України, уродженця Хабаровського краю РФ, який неодноразово викрадав з території домоволодінь потерпілих майно, яке згодом збував у пунктах прийому металобрухту.

Про це йдеться у тексті вироку, який опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Так, в період з 14 до 28 вересня 2014 року обвинувачений разом із подільником, який засуджений Корабельним райсудом 5 лютого 2015 року, перестрибнувши через огорожу домоволодіння одного з потерпілих, проникли до приміщення гаражу, звідки таємно викрали його майно. Серед викраденого – мікрохвильова піч, масляний обігрівач, металеві тиски, рульові важелі, автомобільні гранати приводу, набір інструментів, набори посуду та електричний самовар.

В період з 24 вересня до 1 жовтня 2014 року він разом із тим самим подільником, перестрибнувши через огорожу, з домоволодіння іншого потерпілого викрали радіатор автомобіля «КАМАЗ-5320».

В період з 25 до 29 вересня 2014 року разом із невстановленим чоловіком, перестрибнувши через огорожу, проникли в будинок та господарські споруди потерпілого, звідки також викрали майно. Серед викраденого майна – котел, набір ключів, алюмінієва каструля, чавунні гусятниці, сковорода, набір посуду, бухта оцинкованої проволоки, електродуховка, чотири пили «Дружба», набір інструментів, редуктор від автомобіля, зливостік, два дерев`яних полотна, металеві труби, металева драбина, металева тачка.

Насамкінець, в період з 21 вересня до 26 жовтня 2014 року засуджений із невстановленою особою чоловічої статі проникли до господарських будівель потерпілого, звідки вкрали металевий котел, металеву рельсу, два швелера, металеву арматуру, труби, чавунний казан, редуктор для бетономішалки.

В судовому засіданні обвинувачений в інкримінованих правопорушеннях свою вину визнав повністю, погодився із фактичними обставинами, як вони викладені в обвинувальному акті, із обсягом та вартістю викраденого майна, зазначив, що дійсно в 2014 році у вказані періоди часу разом із двома особами вчинив ряд крадіжок майна, переважно металевих виробів, які здавав на пункт прийому металобрухту.

Суд кваліфікував його дії як крадіжки, поєднані з проникненням в приміщення, вчинені повторно, за попередньою змовою групою осіб.

За місцем проживання засуджений характеризується негативно, відмічається про його зловживання спиртними напоями, не працює, неодноразово судимий, у тому числі за злочини корисливої спрямованості.

При цьому, суд відмічає, що обвинувачений (що має сім`ю та двох неповнолітніх дітей) під час судового розгляду розкаявся у вчиненому.

Зважаючи на наведене, суд доходить висновку, що досягти мети виправлення та запобігти вчиненню ним нового кримінального правопорушення можливо виключно в умовах ізоляції його від суспільства, відтак, йому має бути призначене покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки.

Корабельний райсуд своїм вироком від 5 лютого 2020 року задовольнив цивільні позови двох потерпілих, на користь яких стягнуто суми, які дорівнюють вартості викраденого майна.

Щодо цивільних позовів двох інших потерпілих обвинувачений не погодився із сумами, які заявлені потерпілими до відшкодування, мотивуючи тим, що майже все викрадене майно було повернуто, оскільки пункт прийому металобрухту, куди він відносив викрадені речі, знаходився неподалік місць злочинів, а це дало змогу працівникам поліції достатньо оперативно відшукати викрадене майно та передати його потерпілим. Самі вони на судове засідання не з`явилися, відтак суд залишив їхні позови без розгляду.

«Строк відбування покарання обвинуваченого обраховувати у відповідності до вироку Заводського районного суду м. Миколаєва від 30 жовтня 2018 року з дня його затримання, а саме з 23 квітня 2018 року.

Також суд па підставі ч.5 ст.72 КК України у відповідності до вироку Заводського районного суду м. Миколаєва від 30 жовтня 2018 року вирішив зарахувати у строк покарання обвинуваченого строк його попереднього ув`язнення в період з 19 квітня до 12 червня 2017 року та з 23 квітня до 30 травня 2018 року з розрахунку один день попереднього ув`язнення за два дні позбавлення волі.

Додатково на підставі ч.5 ст.72 КК України зарахувати обвинуваченому в строк покарання час його перебування в Державній установі «Миколаївській слідчий ізолятор» для розгляду даного кримінального провадження за період з 15 листопада 2018 року до 04 лютого 2020 року з розрахунку один день такого перебування за два дні позбавлення волі», — йдеться у тексті вироку.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. В России почти все такие - тупые ватники,посмотрите кто у власти там, ничего удивительного.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button