Культура

Саксофоніст із Корабельного району Миколаєва став фіналістом стипендіальної програми в ОАЕ (Відео)

Молодий миколаївський саксофоніст із Корабельного району Антон Гаврилов став фіналістом стипендіальної програми Yamaha Music Gulf в Дубаї (Об’єднані Арабські Емірати).

Як повідомляє управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради, Антон є студентом третього курсу Миколаївського коледжу музичного мистецтва, викладачем якого є Юрій Руль – відомий миколаївський саксофоніст. Разом вони грають у джазовому оркестрі «Performance Big Band» під управлінням Володимира Алєксєєва.

Антон народився у Миколаєві, в сім’ї музикантів і вже з 6 років пробував грати на акордеоні, а у віці 9 років прийшов до класу Деньковича С. Д. у Дитячому центрі позашкільної роботи Корабельного району, де і почав серйозно займатися грою на кларнеті. Згодом хлопчикові захотілося розширити свої вміння та навики, вийти на більш масову аудиторію. Саксофон давав такі можливості. Музика у виконанні цього духового інструменту більш емоційна та сучасна. Антон закохався у саксофон і сьогодні грає в стилі смут-джазу – легкому та м’якому різновиду джазової музики.

Саме цієї зими Антон Гаврилов у складі «Performance Big Band» став фіналістом стипендіальної програми Yamaha Music Gulf в Дубаї, Об’єднані Арабські Емірати. У фінальному турі взяли участь студенти саксофоністи з України, Вірменії, Узбекистану, Лівану, Південної Африканської Республіки. Виступ Антона був яскравим і харизматичним, як відзначали колеги і організатори.

У Дубаї була можливість показати себе не тільки студентам-учасникам, а й викладачам, які самі є провідними, топовими саксофоністами в своїх країнах.

Участь миколаївського музиканта в престижній міжнародній програмі компанії Yamaha Music Gulf вже вкотре демонструє високий рівень музичної культури та підготовки музикантів-джазменів у Миколаєві.

Читайте новини першими

Связанные статьи

6 комментариев

    1. Простой парень с Октябрьского победил в Дубае! Молодец! Шо тут скажешь! Дальнейших побед!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button