Происшествия

Мешканцю Корабельного району, який викрав у сусідки два металопластикових вікна, винесено вирок

Корабельний районний суд міста Миколаєва оштрафував на 850 гривень Ігора Андрійовича Савченка, який викрав у сусідки два металопластикових вікна.

Як йдеться у тексті вироку, який розміщено у Єдиному державному реєстрі судових рішень, в один з днів червня 2018 року засуджений, керуючись раптово виниклим корисливим умислом, направленим на протиправне заволодіння чужим майном, достовірно знаючи, що в будинку сусідки ніхто не мешкає, а доступ до прилеглої території домоволодіння є вільним, шляхом демонтажу з вулиці таємно викрав дві металопластикові віконні рами зі склом загальною вартістю 4 640 грн.

«В судовому засіданні обвинувачений в інкримінованому правопорушенні свою вину визнав повністю та показав, що мешкає поряд із будинком потерпілої. Будинок перебуває у непридатному для проживання стані. З території свого домоволодіння він потрапив до будинку потерпілої і з вулиці витягнув два металопластикових вікна, які залишив собі. В подальшому вікна повернув потерпілій. Потерпіла пояснила, що зазначений будинок – це її спадщина. Влітку 2018 року в неї дійсно були викрадені вікна. Згодом їх повернув обвинувачений, який ще й додатково їх закріпив», — йдеться у тексті рішення суду.

Обираючи обвинуваченому вид та міру покарання, суд взяв до уваги, що той вчинив умисне корисливе кримінальне правопорушення середньої тяжкості.

Суд також відмічає, що він не судимий, повністю визнав вину у вчиненому та щиро розкаявся, просив вибачення у потерпілої, за місцем проживання характеризується задовільно, вжив активних заходів до відшкодування матеріальної шкоди, спричиненої правопорушенням, має сім`ю та на утриманні двох малолітніх дітей, офіційно працевлаштований. Обставин, які б обтяжували покарання, не встановлено.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button