Происшествия

Корабельный райсуд дал 14 лет тюрьмы жителю Николаевщины, изнасиловавшему 13-летнюю девочку

19 февраля 2020 года Корабельный районный суд приговорил ранее судимого насильника 13-летней девочки к 14 годам тюрьмы, о чем сообщили в пресс-службе прокуратуры Николаевской области.

Преступление произошло в январе 2017 года в селе Мешково-Погорелово Витовского района. Злоумышленник, находясь в состоянии алкогольного опьянения в доме, где ранее сожительствовал вместе с сестрой потерпевшей, изнасиловал несовершеннолетнюю.

Напомним, мы писали об этом:
В Витовском районе задержали 30-летнего мужчину,
который изнасиловал 13-летнюю девочку

Несмотря на то, что в ходе судебного разбирательства злоумышленник свою вину не признал, его причастность к преступлению доказана в полном объеме, — сообщили в прокуратуре.

«Судом було встановлено, що гр. Я. 13.01.2017 року близько 18 години 00 хвилин, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, прибув за своїм місцем мешкання (де він мешкав з сестрою потерпілої), де вже перебувала малолітня потерпіла, яка не досягла чотирнадцяти років, коли у обвинуваченого виникло прагнення задовольнити статеву пристрасть у незаконний спосіб, в ході чого, діючи умисно, впевнившись, що його злочинні дії ніким не будуть помічені, застосовуючи фізичне насильство до потерпілої, схопив останню за руки і, застосовуючи силу, поклав її спиною на ліжко всупереч волі останньої з метою зґвалтування. На що потерпіла почала чинити супротив і просити обвинуваченого припинити свої протиправні дії, намагалась вирватись, однак він схопив її за шию та наніс один удар долонею в обличчя та почав душити її руками, погрожуючи при цьому задушити потерпілу. Після цього обвинувачений наніс ще один удар кулаком в область обличчя потерпілої, схопив її за руки та вчинив дії сексуального характеру з потерпілою, яка не досягла чотирнадцяти років, без добровільної згоди потерпілої особи.

Обвинувачений у судовому засіданні в інкримінованому злочині винним себе не визнав, суду показав, що ніяких інтимних відносин між ним та потерпілою не було, тілесних ушкоджень він їй не наносив. Натомість, показання обвинуваченого за інкримінованими злочинами повністю спростовуються сукупністю досліджених у судовому засіданні доказів — показаннями потерпілої, законного представника потерпілої та свідків. Вина обвинуваченого також підтверджується даними протоколу огляду місця події, висновками проведених судово-медичних експертиз.

Оцінивши досліджені докази у їх сукупності, суд дійшов висновку про доведеність вини обвинуваченого за ч. 4 ст. 152 КК України — зґвалтування, вчинене щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди та за ч. 1 ст. 125 КК України — в умисному заподіянні легкого тілесного ушкодження.

Вирішуючи питання про призначення покарання обвинуваченому, суд врахував ступінь тяжкості вчинених обвинуваченим злочинів, які скоєні відносно малолітньої дитини, проти її життя та здоров’я, проти її особистої волі, з посяганням на недоторканість, які мають характер насильницьких, один з яких є особливо-тяжким, вчиненими за обтяжуючих обставин — у стані алкогольного сп’яніння, відсутність пом’якшуючих покарання обставин, тяжкість наслідків — фізичних та моральних страждань, завданих потерпілій та тих наслідків, які можуть негативно проявитися у майбутньому в статевому розвитку неповнолітньої потерпілої, умисну форму вини обвинуваченого у вчиненому; особу винного — який раніше судимий неодноразово, у тому числі за скоєння злочину проти життя та здоров’я особи, негативно характеризується за місцем проживання, відповідно до характеристики органу поліції та задовільно, відповідно до характеристики сільського голови; також суд врахував поведінку обвинуваченого після вчинення злочину — який своєї протиправної поведінки не усвідомив.

Відповідно до вироку суду гр. Я. визнано винним за ч.4 ст.152, ч.1 ст.125 КК України, йому призначено покарання:

— за ч.4 ст.152 КК України — 14 (чотирнадцять) років позбавлення волі;
— за ч.1 ст.125 КК України — 200 (двісті) годин громадських робіт.

На підставі ч.1 ст.70 КК України за сукупністю злочинів остаточне покарання визначено шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, у виді 14 років позбавлення волі», — сообщили позже в Кобельном районном суде г. Николаева.

Читайте новини першими

Связанные статьи

5 комментариев

  1. Три года тянулось следствие(это автоматом год за два ,тоесть шесть лет уже отсидел)осталось восемь уроду конченному всего лишь! За такое это очень, очень мало!!!

  2. Относительно это много! Таким обычно мало дают а этому походу по максималочке

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button