Происшествия

Під час "іспитового строку" миколаєвець знов облаштував наркопритон - цього разу Корабельний райсуд лишив його волі на 4 роки

Корабельний районний суд розглянув справу миколаєвця (раніше вже судимого за аналогічні злочини), який і сам зберігав наркотичні засоби, і надавав приміщення для незаконного їх виготовлення та вживання. 6 лютого 2020 року чоловікові було винесено вирок.

Як йдеться у тексті вироку, 27 квітня 2019 року обвинувачений Максим Малиновський (має середню спеціальну освіту, неодружений, офіційно не працевлаштований) впустив раніше знайомих йому людей до своєї квартири та надав дозвіл і можливість виготовити та вжити наркотичний засіб (опій ацетильований).

В цей же день під час проведення обшуку за місцем мешкання засудженого працівники поліції виявлили та вилучили два медичних шприці об`ємом 2 мл та один шприц об`ємом 5 мл, в яких містяться залишки наркотику.

«Обвинувачений під час судового розгляду в інкримінованих правопорушеннях свою вину визнав повністю, розкаявся та показав, що наприкінці квітня 2019 року напередодні Великодня до нього додому прийшли наглядно знайомі дівчина і хлопець. Вони принесли із собою наркотичний засіб, який обвинувачений приготував за допомогою ополоника на електричній плитці. Після чого вони втрьох вжили цей опій у його квартирі. Два шприци він викинув, а хлопець свій шприц із залишками наркотичного засобу залишив на столі, обвинувачений його викинути не встиг, і його виявили працівники поліції», — сказано у вироку.

Оцінюючи досліджені докази у їх сукупності, суд прийшов до переконання про винність чоловіка у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст.317 ч.2 та ст.309 ч.2 КК України. Суд окремо звернув увагу на те, що обвинувачений раніше судимий за злочини аналогічної спрямованості і покарання повністю не відбув, а вчинив нові кримінальні правопорушення в період іспитового строку за останнім вироком Корабельного районного суду м.Миколаєва від 7 листопада 2018 року.

На підставі ч.1 ст.70 КК України за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим суддя Олексій Непша призначив злочинцю покарання у виді позбавлення волі на строк чотири роки. В порядку ст.71 КК України шляхом часткового приєднання невідбутої частини покарання, призначеного вироком Корабельного районного суду м.Миколаєва від 07 листопада 2018 року, остаточно засудженому призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки 1 місяць.

Також з Малиновського стягнули на користь держави процесуальні витрати на залучення експертів у зв’язку із проведенням Миколаївським науково-дослідним експертно-криміналістичним центром судово-хімічних експертиз (загалом 2355,15 гривень).

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Почему всего 4 года за повторное? Почему не по всей строгости 12 лет? (ст.317 ч.2 от 5 до 12)
    Бред. Ему уже давали шанс на исправление..

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button