Общество

«На кожен навчальний заклад передбачено по 200 тисяч гривень», - як планують розвивати галузь освіти у Миколаєві цього року

7 лютого в мерії відбулося засідання муніципальної ради з питань освіти, під час заходу були озвучені основні показники бюджету галузі на 2020 рік, повідомляє пресслужба міськради.

Як відомо, 2020 визначений у Миколаєві роком освіти, тому і увага цій галузі буде особливою. Загалом на її розвиток передбачено 1 млрд 612 млн 930 тис. грн. З них 1 млрд 4 млн 905 тис грн — це видатки з міського бюджету, ще 568 млн 25 тис. грн — субвенція з державного бюджету на заробітну плату вчителям.

Як і було заплановано, на кожен навчальний заклад передбачено по 200 тисяч гривень. І кожен з них вирішує, на які потреби спрямувати ці кошти — для виконання поточних ремонтних робіт, придбання навчального обладнання, меблів, інвентарю, тощо. Як зазначила начальник управління освіти Ганна Личко, ця сума на 24 млн 187 тис. грн більше, ніж минулого року.

В 2020-му міська влада планує облаштувати навчальні заклади сучасними системами очистки води. Інноваційне устаткування з’явиться у 25 школах, 25 дитячих садочках, 3 позашкільних навчальних закладах та 1 — в СНК.  Таке комплексне рішення по забезпеченню дітей якісною питною водою в освітніх закладах Миколаєва реалізується вперше, за ініціативою міського голови. На це виділено 4 млн 975 тис. грн.

Аби підвищити безпеку учнів та педагогів 3 млн 150 тис грн. спрямують  на  системи відеоспостереження. Обладнання придбають цьогоріч для 25 шкіл, 25 дитсадків та трьох позашкільних закладів.

Приділятиметься увага і здоровому та якісному харчуванню в школах. Міська влада спрямувала 4 млн 997 тис. грн на оновлення технологічного та холодильного обладнання харчоблоків. Відзначається, що ця сума на 1 млн 770 тис. грн більше, ніж минулого року.

Понад 40 млн грн управління освіти передбачило на ремонти навчальних закладів. Як зазначив міський голова, ця сума не є загальною, адже деякі проєкти проводяться через інших розпорядників коштів, зокрема, управління капітального будівництва.

Обговорили і стан пожежної безпеки у закладах освіти. Незважаючи на те, що встановлення пожежної сигналізації – захід дороговартісний, завдання міської влади полягає у тому, аби в кожному освітньому закладі була наявна система сигналізації на випадок пожежі. На цьому під час засідання ради наголосив міський голова Олександр Сєнкевич. У 2020 році робота в цьому напрямку посилиться. На реалізацію заходів з пожежної безпеки в школах та дитсадках передбачено 4 млн 112 тис. грн.

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

  1. А это разве справедливо-на все школы одинаковое количество денег.. Есть совсем маленькие школы, а есть и большие...

  2. А поборы в школах так и будут продолжаться ? На шторы,на парты, на уборку кабинетов, и на бумагу директору!

  3. По 200 тыс.на каждую школу)))улыбнуло)))) это при учёте того сколько наши власть имущие каждый год типа тратят на серую площадь (дожились-советская,соборная ) теперь серая!!!!! Полный привет (((

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button