Общество

Мерія планує цього року перевести на пряме абонування послуг електро- та водопостачання ще 17 гуртожитків Миколаєва

На виконання доручення Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича мешканців гуртожитків переводять на пряме абонування послуг електро- та водопостачання.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Миколаївської міської ради.

На поточний рік заплановано переведення на абонентське обслуговування мешканців ще 17 будинків: вул. Океанівська, 1А, вул. Океанівська, 1Б, вул. Яворницького, 2-б, вул. Театральна, № 47-а, вул. Райдужна, № 34, пров. Кобера, 13, вул. Миколаївська, 17А, вул. Миколаївська, 19А, вул. Космонавтів, 132-а, вул. Райдужна, 36, пр. Богоявленський, 287, пр. Богоявленський, 289, вул. Потьомкінська, 131-в/6, пров. Кобера, 13-а, вул. Космонатів, 110, вул. Космонатів, 112.

На цих об’єктах мають бути виконані капремонти електромереж та підготовані повні пакети документів на укладення договорів. Для повного завершення робіт необхідно понад 5,6 млн грн.

Проєкт з переведення мешканців гуртожитків на пряме абонування був ініційований Олександром Сєнкевичем для вирішення проблеми з заборгованостями по сплаті послуг та, як наслідок, примусового знеструмлення цілих будинків. Через наявність боргів без електропостачання залишалися не лише злісні неплатники, а й їх сусіди, які справно сплачували за спожиту електрику. Люди навіть вдавалися до перекриття вулиць, що спричиняло негаразди всьому місту.

«Міська влада послідовно продовжує реалізацію проєкту. З міського бюджету разово виділяють на це кошти, аби потім не сплачувати колосальні борги підприємства «Гуртожиток», завдаючи збитків усій громаді», — сказано в повідомленні.

У 2019 році департамент житлово-комунального господарства виконав планові роботи щодо прямого абонування послуг з електропостачання в 19 гуртожитках за адресами: пр. Богоявленський, 309, пр. Богоявленський, 330, пр. Богоявленський, 340/1, пр. Героїв України, 4, вул. Айвазовського, 6, вул. Айвазовського, 7, вул. Погранична, 244, вул. Ходорова, 16, вул. Маршала Василевського, 59, вул. Космонавтів, 18, вул. Космонавтів, 120, вул. Космонавтів, 132Б, вул. Силікатна, 267, вул. Самойловича, 27, вул. Курортна, 9, вул. Курортна, 11, вул. Курортна, 13, вул. Курортна, 15, вул. Театральна, 45.

МКП «Миколаївводоканал» за 2019 рік перевів на пряме абонування 24 будинки КП «Гуртожиток». Протягом лютого-березня поточного року відповідні документи будуть оформлені для мешканців ще 3 будинків. Прес-служба підприємства нагадує, що для переходу на пряме абонування необхідно надати документ на право власності житла, або договір найму, копії паспорта та картки платника податків, довідку про кількість зареєстрованих у помешканні (якщо дані актуальні в ДНАП) витяг можна отримати в абонентському відділі підприємства.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button