Общество

Інтелектуальні ігри: школярі Корабельного району відзначили День Соборності України брейн-рингом

21 січня Кульбакінський будинок культури разом із ЗОШ №44 та бібліотекою-філіалом №14 ЦБС для дорослих провели інтелектуально-розважальну програму, присвячену Дню Соборності України.

Як повідомляє управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міськради, цей захід об’єднав в собі формати декількох відомих телевізійних ігор («Що? Де? Коли?», «Найрозумніший», «Вгадай мелодію» та «Брейн-ринг»), було дуже багато питань з історії, географії, народознавства, побуту та культури України. Щоб розважити присутніх та трохи відволікти від напруженої гри, працівники бібліотеки підготували книжкову виставку до Дня Соборності, а маленькі артисти будинку культури розважали присутніх новими піснями.

Командами-учасниками виступили учні школи №44. Цілих п’ять команд – одна з сьомого класу, дві з восьмих класів, одна з дев’ятого та одна з десятого класів ‒ змагалися за звання найобізнанішої. Команди серйозно підійшли до підготовки в інтелектуальній грі. Вони придумали собі назву, девіз, намалювали емблеми, запаслися бойовим настроєм.

Питання в усіх раундах стосувалися різних сфер знань. І якщо перший раунд – бліц-турнір – пройшов майже однаково для усіх команд, то вже в наступному раунді ‒ «Вгадай мелодію» ‒ було вже не так просто вгадати навіть добре знайому пісню за першими нотами. «Всі пісні для інших команд відразу відгадувались, а от свої… В голові слова крутяться, а до купи зібрати їх – важко», ‒ ділились своїми враженнями учасники.

У раунді «Що? Де? Коли?» школярі демонстрували свої знання цікавих фактів про міста України, ріки, острови, про відомі споруди, будівлі, про старовинні предмети побуту, культуру. До фінального конкурсу в форматі «брейн-рингу» дійшли тільки дві команди, які представляли учні дев’ятого та десятого класів. У підсумку перемогу здобули учні десятого класу.

Під час нагородження подарунки отримали усі учасники змагань. І один головний приз на всіх – нові знання про свою країну. А нагородою дорослим глядачам стала впевненість, що юному поколінню притаманні почуття любові до своєї країни, гордість за неї і бажання дізнатися про неї як можна більше.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. не дети болеют нет денег на зарплату учителям 2дня без детей економия питание свет вода вот и зарплата

    1. Это о чём комментарий????Какое отношение имеет к статье???
      Ребята огромные молодцы.... Победители супер!!!!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button