Общество

"Закликаю на всіх благодать Святого", - в храмах Миколаївщини пройшли святкові служби до Водохреща (ВІДЕО)

19 січня свята Православна Церква України відзначає одне з великих дванадесятих свят, а саме Хрещення, або Богоявлення Господнє. Миколаївці не лише занурювалися у воду, на цілющі властивості якої сподіваються, як ні в один з інших днів, а й освячували воду в храмах (водохресну воду віряни п’ють під час хвороб), де сьогодні відбулися святкові служби.

Вірян з Корабельного району міста Миколаєва, що завітали до Храму Святого Духа на вулиці Торговій, 77, опісля служби привітав настоятель храму отець Василь:

«Сьогодні, дорогі браття і сестри, весь рід християнський православного віросповідування в повноті своєї свідомості і люблячих християнських сердець згадує і святкує велике свято — свято Хрещення або Сплив Богоспаса нашого Ісуса Христа… Сьогодні ми можемо лише тільки уявити собі річку Йордан останнього із старозавітних, першого із новозавітних пророків Святого хрестителя Іоанна, який приймав всіх на річці Йордані, закликаючи до покаяння через хрещення… Сьогоднішнє свято, на превеликий жаль, закінчує цей цикл різдвяних богослужінь, але в свідомості християнина свято завжди повинно бути, і воно є на найвищому рівні, тому що знаючи місію приходу Господа Богоспаса нашого Ісуса Христа, знаючи місію його Богоявлення і хрещення, знаючи місію його проповіді… Знаючи, ради кого він прийшов і заради чого поніс він такі жертви, — а це заради нас.

Ми повинні завжди опановувати себе цими подіями, які безпосередньо відіграють неабияку роль в нашому християнському житті – це святкування всіх свят, це згадування всіх подій. І ця основа настає основою нашої віри і веде нас дорогою до спасіння. Я сьогодні вітаю усіх тут присутніх і закликаю на всіх братів і сестер храму цього, всіх з певних причин відсутніх, які можливо неміччю лежать, можливо, хтось хворів, можливо, хтось виїхав, — на всіх віруючих благодать Святого, який буде вести нас дорогою правди, істини і справедливості, який буде допомагати у вирішенні всіх наших насущних питань. І в кінцевому результаті кожен із нас через плоди покаяння, через нашу віру досягне велику винагороду – це царство Боже. Миру вам, зі святом усіх вас, нехай береже вас Господь!»

Храм Святого Духа на ул. Торговой

Храм Святого Духа на ул. Торговой

У храмі Успіння пресвятої Богородиці села Степового Вітовського району також відбулася святкова служба Божа. Службу відправив і проповідь виголосив настоятель храму отець Ігор.

Про це повідомив історик з Корабельного району м. Миколаєва Віктор Мних, розповівши у «Фейсбук»:

«Настоятель у своїй проповіді пояснив епізод з Євангелії, у якому йдеться про хрещення Ісуса Христа: Коли Ісус Христос хрестився від Івана, і коли Він виходив з води, Дух Святий у вигляді голуба спустився з неба. Голос з неба пролунав: «Це Син Мій улюблений, у Нім Моє благовоління». Саме тому, що в той день Син Божий прийняв хрещення, під час якого Бог-Отець голосом Своїм промовив, а Дух Святий у вигляді голуба злинув з неба, і називають святом Богоявлення.

Після завершення служби відбулося освячення води, яка після читання над нею священиком особливих молитов набуває цілющих властивостей».

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button