ОбществоПроисшествия

"Прошу извинения у этого лейтенанта"... Жителю Корабельного района, ударившего патрульного, дали "год условно" (Видео)

16 січня 2020 року в Корабельному районному суді міста Миколаєва відбувся судовий розгляд за обвинуваченням місцевого жителя, що вчинив кримінальне правопорушення стосовно молодшого лейтенанта поліції.

На судове засідання з’явився лише обвинувачений — В’ячеслав Шпаковський (колишній учасник АТО, який на даний момент підпрацьовує рибалкою на фелюзі). Потерпілий (Віталій Лампіга, поліцейський патрульної служби) був відсутній (імовірно, через зайнятість по роботі).

Прокурор запропонувала продовжувати розгляд справи без потерпілого, обвинувачений не заперечував. Тож, було оголошено обвинувальний акт, в якому зазначено, що Шпаковський В’ячеслав Анатолійович 14 березня 2019 року (близько 20:00), перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння в кафе-барі «Буфет», розташованому по вул. Янтарній, 64, з метою перешкоджання законній діяльності працівника правоохоронного органу, навмисно наніс один удар рукою в обличчя інспектора другого взводу першої роти четвертого батальйону Управління патрульної поліції Миколаївської області В.А. Лампіги, який в цей час виконував службові обов’язки щодо забезпечення публічної безпеки і порядку в публічних місцях. Шпаковський заподіяв патрульному легкі тілесні ушкодження у вигляді синця нижнього віка лівого ока та припухлості на обличчі.

«Оскільки обвинувачений визнає свою провину у повному обсязі, вважаю за необхідне проводити судове засідання у спрощеному порядку, а саме обмежитись допитом обвинуваченого та дослідити деякі письмові докази», — запропонувала прокурор.

Обвинувачений нічого проти спрощеної процедури не мав та під час свого допиту розповів суду:

«Были мы на похоронах, потом после поминок зашли в бар с корешем… Ну, выпили… С милицией поссорился… Их вызвали, потому что мы громко себя вели. Они двое подошли, сделали замечание. Ну, слово за слово, ударил одного кулаком один раз в лицо…».

Під час ознайомлення з письмовими матеріалами по справі прокурор зачитала довідку-характеристику, згідно якої «Шпаковський за час мешкання за вказаною адресою, зі слів сусідів, зарекомендував себе посередньо, скарг від сусідів не надходило, на обліку Корабельного ВП ГУНП в Миколаївській області не перебуває, спиртними напоями не взловживає, наркотичних речовин не приймає, на даний час адміністративних стягнень не має, антигромадський спосіб життя не веде; з особами, які ведуть антигромадський спосіб життя, відносин не підтримує…».

На стадії судових дебатів прокурор зазначила:

«…Вважаю, що виправлення останнього можливе без ізоляції від суспільства. Прошу суд визнати Шпаковського винним у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 345 Кримінального Кодексу України, та призначити покарання у вигляді одного року позбавлення волі. На підставі статті 75 Кримінального Кодексу України, звільнити від відбування покарання з іспитовим строком на один рік…».

В свою чергу, обвинувачений Шпаковський виступив зі словами прохання вибачити його за скоєне:

«Прошу извинения у этого лейтенанта».

Далі суддя Олексій Непша надав можливість останнього слова обвинуваченому перед видаленням у нарадчу кімнату задля винесення остаточного рішення суду.

«Исправлюсь»,- коротко висловився В’ячеслав Шпаковський.

У підсумку, суд призначив обвинуваченому покарання у вигляді обмеження волі строком на 1 рік, а на підставі статті 75 Кримінального Кодексу України, Шпаковського було звільнено від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік, поклавши на нього (згідно п. 1, 2 частини 1 статті 76) відповідні обов’язки (періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації і т.д.).

За матеріалами Ярослави Шевчук

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button