Общество

Майже 500 повідомлень про домашнє насильство відпрацювала миколаївська поліція у 2019 році

Протягом 2019 року мобільною групою з реагування на факти домашнього насильства, яка цілодобово працює на території Миколаєва з вересня минулого року, відпрацьовано 490 повідомлень про вчинення домашнього насильства.

Як повідомляє Управління превентивної діяльності ГУНП в Миколаївській області, відносно кривдників складено 89 адмінпротоколів за ст. 173-2 Кодексу України про адмінправопорушення «Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування» та винесено 62 термінових заборонних приписи.

Виявлено 24 кримінальних правопорушення, у тому числі 17 випадків умисного заподіяння легких тілесних ушкоджень (ст. 125 КК України), два випадки систематичного вчинення домашнього насильства (ст. 126-1 КК України), а також факти завдання побоїв (ст. 126 КК України), погрози вбивством (ст. 129 КК України), крадіжки (ст. 185 КК України), незаконного зберігання бойових припасів (ст. 263 КК України) та підробки документів (358 КК України).

За матеріалами мобільної групи, на профілактичний облік поставлені 70 кривдників. Одній особі, яка допустила вчинення домашнього насильства, анульовані дозволи на право зберігання та носіння зброї.

У ході реагування на повідомлення громадян мобільною групою виявлено двох громадян, які перебували у розшуку у зв’язку із вчиненням інших злочинів та одного іноземця, який незаконно перебував на території країни. Відносно останнього за порушення правил перебування в Україні співробітниками державної міграційної служби складено протокол за ст. 203 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Окрім реагування на факти домашнього насильства, мобільною групою здійснюється просвітницька робота, направлена на формування нетерпимого ставлення у громадян до будь-яких проявів насильства. З цією метою поліцейськими у 2019 році проводились зустрічі із соціальними працівниками та підопічними міського територіального центру соціального обслуговування, студентами та учнями навчальних закладів міста, представниками місцевого осередку Всеукраїнської благодійної організації «Турбота про літніх в Україні».

Поліція звертається до громадян: у разі вчинення відносно вас домашнього насильства або його загрози, негайно повідомляйте про це на спецлінію 102.

Також, з метою отримання інформаційної допомоги, ви можете зателефонувати на Національну «гарячу лінію» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації за номером телефону: 0 800 500 335 або з мобільного 116 123.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button