Общество

Вимагайте тавро на соснах та ялинках! Мешканців Корабельного району попереджають про відповідальність за купівлю незаконних дерев

Незабаром прийде Новий рік, а серед наших громадян жива традиція придбання для своєї оселі справжнього хвойного дерева.

До уваги мешканців Корабельного району!
Громадянам треба пам’ятати, що під час реалізації ялинок лісгоспом підприємцю надається товарна накладна, що підтверджує законність їх перевезення та придбання. Якщо купівля здійснена за готівковий розрахунок, то підтверджуючим документом буде квитанція до прибуткового касового ордеру з печаткою лісогосподарського підприємства. Звісно, товарні накладні не можуть бути надійною гарантією законності походження ялинок, оскільки ідентифікувати дерево за певним документом неможливо. Тому при заготівлі молодих хвойних дерев у їх торцях ставиться тавро (інша назва – клеймо). Кольори тавра можуть бути різними і залежати від регіону заготівлі.

Відсутність тавра на деревці означає, що воно добуте незаконно.

Ще однієї ознакою легальності ялинок є їх продаж винятково у місцях, визначених міськими радами. В місті Миколаєві — це рішення виконавчого комітету від 16.12.2019 №13/51:

Корабельний район:
пр. Богоявленський, 311
пр. Богоявленський, 332
пр. Богоявленський ріг вул. Самойловича
пр. Богоявленський, 285
пр. Богоявленський, 342
пр. Богоявленський ріг вул. 295 Стрілецької дивізії
пр. Богоявленський, 344
пр. Корабелів, 14
пр. Корабелів, 8
пр. Корабелів, 20/3
вул. Олега Ольжича, 3-Г
вул. Ушакова, 5
вул. Глинки, 6
вул. Океанівська, 45
вул. Океанівська, 32-В
вул. Знаменська, 37

Про це повідомили в адміністрації Корабельного району.

«Займатися вирубанням та заготівлею ялин без спеціального платного дозволу заборонено законодавством. У разі виявлення порушень норм природоохоронного та лісового законодавства винних осіб буде притягнуто до відповідальності. Отже, згідно з статтею 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за одну самовільну вирубану ялинку сума штрафу становитиме від 85 до 170 гривень. Окрім цього, на виконання статті 881 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушник повинен буде сплатити завдані лісовому господарству збитки, що залежать від розміру дерева – від 197 до 1833 гривень. Якщо ж громадянин зважиться придбати новорічну ялинку без бирки, вищезазначені штрафи доведеться платити саме йому«, — сказано вповідомленні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. Охренеть. , значит наказывать покупателей, а не тех кто их продает, Ну а хотя продавцы не дураки, подцепил чтонибудь да и все

  2. А зачем платим зарплату полиции? Проверяйте чтоб не продавали.Ворованного товара полно.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button