Экономика

Будівельники не потрібні? У Мексиці на 3D-принтері надрукували житловий квартал.

Американська організація New Story відкрила в Мексиці перший в світі район, створений за допомогою 3D-принтера. Квартал, який був створений у співпраці з компаніями Icon і Échale, знаходиться в Табаско, на південному сході Мексики.

Одноповерхові будинки площею 46,5 кв. м включають дві спальні, вітальню, кухню і ванну кімнату з усіма необхідними комунікаціями. До теперішнього часу два будинки вже побудовані, і вибрані організацією сім’ї отримають їх в кредит на 7 років. За будинок доведеться платити близько $ 20 в місяць.

Представники New Story стверджують, що будинки побудовані у відповідності з усіма вимогами безпеки і повинні витримати підземні поштовхи в разі сейсмічної активності. Для будівництва будинків був використаний принтер Icon Vulcan II, який вичавлює цемент з сопла шарами, після чого друкує основу будинків. Даний процес займає не більше 24 годин на один будинок, після чого вже вручну монтуються дах, вікна та двері.

«3D-принтер для будівель, названий Vulcan II, призначений для роботи в умовах, які поширені в сільській місцевості, але робота була нелегкою. Потужність може бути непередбачуваною, і місцеві опади часто затопляли під’їзні шляхи до будівельного майданчика», — зізналися інженери New Story.

New Story відмовилася називати фактичну вартість будівництва будинків, але визнала, що «націлена на підвищення ефективності і зниження витрат під час реалізації проекту». Некомерційна організація також очікує, що ще 48 будинків будуть заповнені сім’ями до наступного року.

P.S. Ціна одного будинку — приблизно 2000 доларів. За ці гроші кожна сім’я отримала будинок площею — 46,5 м². У ньому є дві спальні, ванна кімната, кухня, вітальня, а також невеликий дворик.

Створення одного будинку зайняло близько 24 годин. Це дозволяє малозабезпеченим багатодітним сім’ям відсвяткувати Новий Рік у своїх оселях.

Прочитавши цю новину, промто уявіть, які це дає варіанти для задоволення потреб малозабезпечених і доя боротьби із бідністю! Ну і про що чекає на будівельний бізнес років за десять…

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Ванну, проводку, водопровод, окна, двери тоже напечатали?? Если нет то это чудо называется бетононасос

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button