Общество

«Місто для людей» обслуживает дома в Николаеве законно, - Верховный суд Украины

Верховный суд принял окончательное решение в деле по иску городского совета к департаменту ЖКХ о признании противоправным приказа департамента о назначении компания «Місто для людей Миколаїв» управителем многоквартирных домов в Ингульском и Корабельном районах города Николаева.

Об этом на своей странице в соцсети Facebook сообщил депутат Николаевского городского совета Сергей Исаков, который представлял интересы города в судах.

«Суд оставил без удовлетворения кассационную жалобу Николаевского городского совета, а постановление Пятого апелляционного суда от 11 апреля 2019 года – без изменений. Game over!…

P.S. В решении суда умиляет следующая фраза:

«25 жовтня 2019 року до Верховного Суду надійшло клопотання ТОВ «Місто для людей Миколаїв» про прискорення призначення цієї справи до касаційного розгляду… Ураховуючи клопотання учасника справи про прискорення розгляду цієї справи в касаційному порядку та з метою дотримання основоположних принципів КАС України і правових висновків ЄСПЛ, Верховний Суд у складі судді Касаційного адміністративного суду ухвалою від 04 грудня 2019 року призначив цю справу до розгляду в порядку письмового провадження за наявними матеріалами без повідомлення та виклику учасників справи колегією у складі трьох суддів з 05 грудня 2019 року».

Восемь месяцев суд ждали «клопотання» от МДЛМ и наконец дождался!

P.P.S. Одно могу сказать, справедливого суда в Украине как не было, так и нет! К сожалению!», — написал Исаков.

Напомним: 13 июля 2018 года обслуживание многоэтажных домов в Корабельном, Ингульском районах и мкрн Соляные в Николаеве отдали фирме, созданной за три недели до скандального конкурса, — управляющей компании «Місто для людей Миколаїв»По состоянию на 16 июля заместитель директора департамента ЖКХ Александр Репин подписал все договоры с данной управляющей компанией.

29 августа члены исполнительного комитета Николаевского горсовета поддержали решение об обращении в суд с иском об отмене результатов конкурса по управляющей компании, предоставив право представлять в суде интересы горсовета Сергею ИсаковуСенкевич единственный проголосовал против этого.

«У жовтні 2018 року Миколаївська міська рада звернулась до Миколаївського окружного адміністративного суду з позовом… у якому просила:

— встановити відсутність компетенції (повноважень) Департаменту ЖКГ на прийняття рішення про призначення управителя багатоквартирних будинків м. Миколаєва та укладення договорів з переможцем конкурсу, оформлених наказом Департаменту ЖКГ від 13 липня 2018 року № 96 «Про призначення управителів багатоквартирних будинків міста Миколаєва»;

— визнати протиправними рішення та дії Конкурсної комісії з призначення управителя багатоквартирних будинків м. Миколаєва, створеної наказом Департаменту ЖКГ від 01 липня 2017 року № 77 та скасувати протоколи засідання Конкурсної комісії від 12 липня 2018 року № 4 і від 13 липня 2018 року № 5;

— визнати протиправним і скасувати наказ Департаменту ЖКГ від 13 липня 2018 року № 96 «Про призначення управителів багатоквартирних будинків міста Миколаєва»…

Миколаївський окружний адміністративний суд рішенням від 17 грудня 2018 року адміністративний позов задовольнив частково. Встановив відсутність компетенції (повноважень) Департаменту ЖКГ на прийняття наказу від 13 липня 2018 року № 96 «Про призначення управителів багатоквартирних будників міста Миколаєва» та укладення договорів про надання послуги з управління багатоквартирним будинком із ТОВ «Місто для людей Миколаїв». Визнав протиправним та скасував наказ Департаменту ЖКГ від 13 липня 2018 року № 96 «Про призначення управителів багатоквартирних будинків міста Миколаєва». Скасував протокол засідання Конкурсної комісії від 12 липня 2018 року № 4 ї в частинах визнання конкурсної пропозиції ТОВ «Місто для людей Миколаїв» по об`єктах № 1, 2, 3 такою, що відповідає конкурсній документації та встановлення відсутності відхилень від неї. Скасував протокол засідання Конкурсної комісії від 13 липня 2018 року № 5 з призначення управителя багатоквартирних будинків м. Миколаєва. У задоволенні решти позовних вимог відмовив.

П`ятий апеляційний адміністративний суд постановою від 11 квітня 2019 року скасував зазначене вище судове рішення першої інстанції та ухвалив нове, яким у задоволенні позову відмовив повністю.

Не погодившись з таким судовим рішенням апеляційної інстанції, у червні 2019 року Миколаївська міська рада подала до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду касаційну скаргу, у якій просить скасувати постанову П`ятого апеляційного адміністративного суду від 11 квітня 2019 року і залишити в силі рішення Миколаївського окружного адміністративного суду від 17 грудня 2018 року.

Обґрунтовуючи касаційну скаргу, Миколаївська міська рада зазначила, що суд апеляційної інстанції порушив норми матеріального та процесуального права і не дослідив належним чином усі обставини справи…», — сказано в Постановлении Верховного суда, оставившего в силе Постановление Пятого апелляционного суда от 11 апреля 2019 года.

Ранее мы писали: «Договоры между Репиным и победителем скандальных торгов незаконны», — вывод депутатской комиссии.

Читайте новини першими

Связанные статьи

5 комментариев

    1. Понятно, что дело сшито белыми нитками. Рассмотрели без приглашения участников дела. Как это? Курам на смех, а не честный суд.

    2. Что платить? Все в нашем доме заключили договора с ЖЭК Океан. А эти п.с. пошли н.х.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button