Экономика

"Без колективу у суднобудуванні нічого не досягнеш", - Андрій Фат’янов не уявляє себе без «Океану»

Як повідомлялося раніше, корабели Миколаївського заводу «Океан» після багаторічного простою будують нові судна для голландської судноплавної компанії. Над проектом працює команда Андрія Фат’янова — колись наймолодшого начальника цеху №2, а сьогодні — директора з виробництва. Він переконаний, що головна цінність заводу – колектив.

Про це повідомляють на сторінці «Суднобудівний завод «Океан» у соцмережі «Фейсбук». Під хештегами #ОкеанЛюдей #ОкеанІсторій тут розповідають про «Океанівців», чиїми зусиллями завод створювався, зберігся і, після років занепаду і руйнування, повертається до життя.

Сам Фат’янов не уявляє себе без «Океану», хоча 30 років тому Андрію «світила» спортивна кар’єра. Учнем ДЮСШ №5, він був серед кращих футболістів свого віку. Коли йому було 12 років, його «з руками і ногами» забирали в Школу олімпійського резерву в Дніпро. В 14 – у Харків. Але спорт залишився хоббі. Його професія — інженер суднобудування.

«Я в суднобудуванні з 10 жовтня 2001 року. Відколи закінчив НКІ (Національний Університет Кораблебудування ім. адмірала Макарова) і прийшов на «Океан», я жодного разу не думав змінити професію», — директор з виробництва суднобудівного заводу «Океан» Андрій Фат’янов не вагався щодо вибору.

Сьогодні послужний список Фат’янова – понад 40 реалізованих суднобудівних проектів: контейнеровози, балкери, «річники», катери, плавучі крани, понтонні системи для військової техніки та ін.

«В 2006-2007 роках «Океан» одночасно будував 27 суден: від буксирів-постачальників до танкерів-хімовозів. Погляньте на фотографії доку того часу – док був забитий суднами, що будувалися», — Фат’янов згадує часи, коли «Океан» входив у Damen Shipyard Group і Aker Group. Він впевнений, що сьогодні, з «поверненням» заводу в Миколаїв – завод має шанс на відродження і світову славу. А головне для успіху – люди.

«Нехай у тебе розуму буде хоч понад голову, без колективу у суднобудуванні нічого не досягнеш. Тому створити колектив і утримати його – головна задача. Коли у тебе є колектив, твоя команда – ти можеш все», — впевнений Андрій Фат’янов.

Фат’янов – батько двох донечок і сина. Своїх дітей до вибору майбутньої професії примушувати не збирається. Хоча пріоритети перед сином розставив небагатозначно: «Хочу, щоб син був пов’язаний з технічною спеціальністю. Кожен чоловік, в першу чергу, має бути техніком. Хоча би трішки. А далі вже нехай сам обирає, що захоче».

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button