Общество

Учні з Корабельного району Миколаєва їдуть на міжрегіональний турнир проекту “Молодь дебатує”

Учні Миколаївських шкіл №1 ім. Олега Ольжича, №29 та спеціалізованої школи №22 візьмуть участь у міжрегіональному турнирі проєкту “Молодь дебатує”, який пройде 7 грудня 2019 року в Одесі. Учасниками цього разу стануть учні з Одеси, Херсона, Каховки, Миколаєва, Южноукраїнська, Кропивницького та Знам’янки. 4 найкращих дебатанти 16 лютого поїдуть на фінал національних дебатів до Харкова.

Цього року на міжрегіональних дебатах в усіх регіонах учасники та учасниці будуть давати відповідь на питання “Чи варто започаткувати офіційний день багатокультурності в Україні?”

Перемагає той учасник або та учасниця, хто представить в процесі дискусії всі можливі аргументи по темі, використовуючи думки експертів та наукові дослідження. Тема в дебатах завжди формулюється як питання, на яке можна відповісти “так” чи “ні”. Але однозначної відповіді немає — аргументи обидвох сторін мають знайти учасникі дебатів. Одне з головних завдань методики — навчити підлітків критичному мисленню та прийняттю зважених рішень. Для дебатів завжди обирають актуальні теми. Так, минулого року на цьому етапі обговорювали “Чи варто поступово відмовитися від виробництва електричної енергії на атомних станціях України?”, а у фіналі дебатували на тему “Чи варто запровадити в україні електронне голосування на виборах?”.

В Україні Проект «Молодь дебатує» з’явився в 2016 році (унікальну методику німецьких молодіжних дебатів Jugend debattiert її автори вперше дозволили використовувати на іншій мові) та став постійним та кожного року і залучає все більше учасників та навчальних закладів. Всього методикою за всі роки оволоділи більше 2200 українських школярів і школярок. А у поточному році в проєкті взяли участь 1000 школярів та школярок з 54 навчальних закладів. Міністерство освіти і науки України у своїх листах до місцевих департаментів рекомендувало школам долучатися до “Молодь дебатує”.

Проект проходить за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини і методичної підтримки Jugend debattiert.

Нагадаємо, ми писали:
Канікули з користю: школярі в Корабельному районі дебатували в рамках німецько-українського проекту

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button