Общество

Школярі в Корабельному районі розглядали "Свободу на барикадах" та говорили про національні цінності

Учні 9-го класу Миколаївської школи №29, яка розташована у Корабельному районі, під час уроку історії України з теми «Віртуальна мандрівка. Пам’ятки образотворчого мистецтва та архітектури України першої половини ХІХ ст.» значну увагу приділили творчості Тараса Шевченка.

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомила директорка школи Лариса Грицюк. За її словами, учням запропонували порівняти картину «Катерина» Тараса Григоровича з твором Ежена Делакруа «Свобода на барикадах»:

«Звернули увагу, що сюжет картини присвячений революційним подіям у Парижі 1830 р. Загін озброєних повстанців через тіла своїх загиблих товаришів рішуче прямує до поставленої мети. Попереду – жінка, що символізує завзяття повстанців, їхнє прагнення до волі, – Свобода».

«Свобода на барикадах» (автор — Ежен Делакруа)

«Було запропоновано роздивитися ці дві картини та дати відповіді на питання. Порівнявши картини українського та французького художників, учні довели, що рушієм національного відродження є ідея людської гідності. Міркували над тим, для кого, французів чи українців першої половини 19 ст., ця ідея була актуальнішою», — написала директорка.

За її словами, під час уроку учні говорили й про сьогодення, про боротьбу українців за збереження незалежності України.

«Під час уроку розвивали соціальні та громадянські компетентності через порівняння минувшини і сучасності, ідентифікували себе як особистості та громадян України. Визначали і загальнолюдські та національні цінності, що таке громадянська відповідальність, як нею керуватися у власній поведінці», — додала вона.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button