Происшествия

Ні грошей, ні товару: мешканці Вітовського району віддали інтернет-шахраям майже 45 тис.грн. за причіп-самоскид та дрова

Аферисти заволоділи грошовими коштами мешканки Вітовського району, яка хотіла придбати через мережу інтернет причіп-самоскид та перерахувала на рахунок аферистів більш ніж 41 тисячу гривень однак товар так і не отримала.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

До Інгульського відділу поліції звернувся місцевий мешканець з повідомленням про те, що він став жертвою шахраїв. Чоловік розповів, що на одному із сайтів знайшов за вигідною ціною токарний станок. Продавець повідомив, що товар в наявності і він може його переслати поштою, однак гроші потрібно перерахувати на картковий рахунок. Чоловік погодився, але коли перерахував «продавцю» більш ніж 12 тисяч гривень, зв’язок з ним обірвався.

На інтернет-шахраїв натрапили мешканець смт. Доманівка та мешканка Вітовського району. Так, чоловік хотів придбати вольєр для тварин та перерахував більш ніж п’ять тисяч гривень аферистам, а жінка купуючи дрова, позбулася більш ніж три тисячі гривень.

Слідчими за вказаним фактом проводиться розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 190 КК України «Шахрайство». Санкція статті передбачає покарання від штрафу до обмеження волі на строк до трьох років. Тривають оперативно-розшукові заходи, направлені на встановлення та затримання шахраїв.

Поліція вкотре закликає громадян бути пильними під час купівлі-продажу на інтернет сайтах, не поспішайте відавати свої гроші. Якщо ж ви все таки стали жертвою шахрайських схем, терміново звертайтесь до найближчого відділу поліції або телефонуйте 102.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button