Общество

«Поставлені цілі досягнуті в повній мірі»: порт «Ольвія» провів тренування з ліквідації розливу нафтопродуктів

7 листопада у спеціалізованому морському порту «Ольвія» відбулось спільне спеціальне об’єктове тренування співробітників адміністрації порту Ольвія та портового оператора ДП «Стивідорна компанія «Ольвія».

Як йдеться у повідомленні на сторінці «Адміністрація морського порту Ольвія» в соцмережі Facebook, основним завданням тренування були локалізація та ліквідація розливу нафтопродуктів з судна «Бункеровщик-5» в районі причалу №6 у льодових умовах.

«За тактичним задумом тренування, через різке падіння температури повітря відбулось стиснення кригою корпусу судна «Бункеровщик-5», в результаті через тріщину у корпусі почала витікати забруднююча речовина. Буксири флоту ДП «СК «Ольвія» розчистили від льоду водяну поверхню навколо «потерпілого» судна, а групою з локалізації та ліквідації розливу доставлено та спущено на воду бонові загородження і спеціальний механічний пристрій – скімер для збору нафтопродуктів», — йдеться у повідомленні.

Під час тренування також відпрацювали оповіщення керівного складу, дії працівників до прибуття рятувальних підрозділів. В повному обсязі та в найкоротший час проведена умовна локалізація та ліквідація надзвичайної ситуації з урахуванням наближення її до реальних обставин.

«Цілі, які були передбачені планом навчань, досягнуті в повній мірі. Дії учасників навчань оцінено як задовільні», — йдеться у повідомленні.

На підприємстві нагадали, що у грудні 2017 року філія «Ольвія» закупила 500 м бонових загороджень для перекриття операційної акваторії порту у разі розливу забруднюючих речовин. Також був придбаний спеціальний механічний пристрій — скімер Econad SKM Xena 30 для збору нафтопродуктів з водної поверхні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Боже редакция корабелов инфо о чем вы пишете в порту щас происходят такие события они пишут про тренировку)))). Зайдите хотя бы на страницу а Фейсбук губернатора Стадника почитаете.

Back to top button