Общество

Вартість харчування у школах і дитсадках Миколаєва зросте з 1 січня

У п’ятницю, 8 листопада, виконком Миколаївської міської ради встановив граничні норми коштів для харчування дітей у закладах освіти на 2020 рік.

Про це повідомляє Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови.

Начальник управління освіти міськради Ганна Личко поінформувала, що для шкіл вартість харчування дітей зросла на 6% у зв’язку з рівнем інфляції, що передбачається на наступний рік. Для дошкільних навчальних закладів – зростання від 12 до 18%, оскільки діти перебувають у закладі протягом усього дня.

З 1 січня наступного року норми коштів на день для харчування вихованців дитсадків становитимуть:

У закладах дошкільної освіти із самостійним приготуванням їжі №№ 5, 77, 83,87, 101, 117, 132, 140, 142, 143, 148:

При цьому харчування дітей з числа сімей, батьки яких є учасниками або загинули у зоні проведення АТО/ООС, залишається безкоштовним.

У Миколаївському спеціальному навчально-виховному комплексі для дітей зі зниженим зором:

У дошкільному відділенні:

У шкільному відділенні — 31,90 грн.

У школах Миколаєва граничні норми для учнів, безоплатне гаряче харчування яких забезпечується за рахунок місцевого бюджету (з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування; із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»; з числа дітей працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків; з числа дітей, батьки яких є учасниками або загинули у зоні проведення АТО/ООС; дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних і інклюзивних класах — 14,20 грн.

Граничні норми для учнів I-IV класів, безоплатне гаряче харчування яких забезпечується за рахунок місцевого бюджету — 11,30 грн.

Гранична норма коштів на день для харчування дітей у таборах з денним перебуванням на базі закладів загальної середньої освіти, спеціальних загальноосвітніх та закладів позашкільної освіти встановлена у розмірі 24,40 грн.

Гранична норма коштів на день для харчування дітей у закладах професійно-технічної освіти, студентів Миколаївського муніципального академічного коледжу:

— здобувачам освіти (студентам) із числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, і дітей, які потребують особливих умов виховання та перебувають на повному утриманні держави — 73,70 грн.;

— здобувачам освіти (студентам) із числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, яким в установленому законодавством порядку призначено опікуна чи піклувальника — 29,50 грн.;

— здобувачам освіти (студентам) із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» — 73,70 грн.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button