Спорт

Україна прибила Португалію і з першого місця вийшла на Євро-2020

Збірна України з футболу в 7-му турі кваліфікації чемпіонату Європи-2020 обіграла чемпіона континенту команду Португалії і з першого місця вийшла до фінальної частини турніру.

 Зустріч в Києві на заповненому НСК «Олімпійський» при неймовірній підтримці вболівальників завершилася з рахунком 2:1, — obozrevatel.

Португальці намагалися задіяти фланги, раз по раз розігруючи кутові і виконуючи небезпечні передачі в центр штрафного майданчика. Гості більше володіли м’ячем. Україна пішла на захист, працюючи більше на руйнування португальських атак, ніж на створення своїх.

Україна - Португалія

Після такого сплеску футболісти з України знову повністю відійшла в оборону, віддавши територіальну перевагу опонентам.

Португальські гравці постійно атакували, але удари Роналду йшли над воротами.

Після перерви малюнок зустрічі не змінився. Португалія вийшла зарядженою і повністю домінувала на полі. Ми вже не показували таку компактність і давали дуже багато простору при прийомі м’яч у своєму штрафному. Рідкісні контрвипади українців завершувалися без ударів по чужих воротах.

Дуже багато було браку від Марлоса, який грав на незвичній для нього позиції центрфорварда і його замінив Коноплянка. Лише до 50-й хвилині підопічні Шевченка змогли налагодити контроль за м’ячем, але ненадовго.

Чемпіони Європи продовжували тиснути і на 71-й хвилині випросили пенальті. Головний суддя Ентоні Тейлор побачив порушення у Тараса Степаненка. Незважаючи на те, що м’яч в штрафний лише рикошетом від стегна потрапив в руку гравцеві «Шахтаря», рефері показав йому другу жовту і вигнав з поля. Покарання впевнено виконав Кріштіану Роналду — 2:1.

Кінцівка стала справжньою грою нервів, але удача була на боці збірної України.

Україна – Португалія 2:1 (2:0, 0:1)

Голи: 1:0 – 6 Яремчук, 2: 0 – 27 Ярмоленко, 2:1 – 72, пенальті Роналду.

Україна – Пятов, Миколенко (Пластун, 90), Кривцов, Матвієнко, Зінченко, Марлос (Коноплянка, 63), Караваєв, Малиновський, Степаненко, Ярмоленко, Яремчук (Коваленко, 73).

Португалія – Руй Патрісіу, Пепе, Рубен Діаш, Семеду, Геррейро, Данилу Перейра, Жоау Маріу (Брума, 68), Гедеш (Жоау Фелікс, 46), Моутінью (Бруну Фернандеш, 56), Бернарду Сілва, Роналду.

Попередження: Степаненко (25), Пепе (26), Ярмоленко (47), Рубен Діаш (63), Зінченко (90), Коваленко (90).

Вилучення: Степаненко (72)

Читайте новини першими

Связанные статьи

5 комментариев

  1. Прибила?
    Если бегать возле своих ворот и обороняться весь матч - это прибила, то тогда да - прибила....

    1. Футбольный эксперт проснулся? Гонять лысого на диване у тебя получается в разы лучше,клоун?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button