Общество

"З Божою допомогою ми вистоїмо": в храмах Корабельного району відзначили День Покрови Пресвятої Богородиці

14 жовтня — значуща дата, яка щорічно переповнює гордістю та хвилюваннями серця мільйонів українців. Сьогодні — потрійне свято:

День захисника України – свято звитяги українського лицарства, а також день пам’яті та пошани всіх, хто впродовж століть боровся (і бореться зараз) за державний суверенітет України;

День Українського козацтва, що продовжує історичну традицію Запорізької Січі. Запорізькі козаки шанували Богоматір і вважали її своєю заступницею. Військові походи Війська Запорізького традиційно починалися молитвою біля храму на честь Покрова Пресвятої Богородиці. Наші козаки, звертаючись до неї, казали: «Покрий нас чесним своїм покровом та ізбави нас від усякого зла».

День Покрови Пресвятої Богородиці, яка вважається берегинею України, покровителькою українського народу, її захисників. Із давніх-давен наш народ із вірою та надією звертався до неї, просячи про добро та мир, а борці за незалежність Української держави покладались на її заступництво.

«Шанування саме цього свята в українській народній традиції своїм корінням сягає віків… Однак, не лише козацтво Покрову пресвятої Богородиці вважало своєю заступницею, але все українське воїнство. Згадаймо Січових Стрільців, воїнів УПА, та зрештою сучасних захисників Вітчизни, котрі щодня боронять нашу країну від зазіхань підступного московського окупанта. З відродженням нашої держави, а особливо в останні роки, свято Покрови стало всенародним. Нині у кривавій боротьбі наша країна виборює своє право на існування.

Сьогодні в усіх українських храмах священики разом з вірними возносили молитви до матері Божої з подякою, з проханнями заступництва і допомоги. Вірю, що матінка Божа вислухає наші молитви і попросить свого Сина і нашого Бога заступитися на наш народ. З Божою допомогою ми вистоїмо», — написав у соцмережі історик Віктор Мних, опублікувавши фото з храмів у Корабельному районі міста Миколаєва.

У храмі Святих Петра і Павла (що на вулиці Тернопільській у мкрн Балабановка) Православної Церкви України Богослужіння відправив і проповідь виголосив настоятель храму, митрофорний протоієрей отець Іван. Настоятель читав розділ Євангелія від Марка, про прощення. Лунали щирі молитви до престолу Всевишнього та до пресвятої Богородиці за воїнів-захисників наших, за волонтерів, за єдність, захист Божий та мир у нашій країні.

У храмі Святого Духа, що на вулиці Торговій у Корабельному районі, святкову літургію відслужив і проповідь виголосив настоятель храму протоієрей отець Василій.

«Отець Василій є також благочинним Вітовського району. Сьогодні у святковий день храм був повен людей, було багато причасників, особливо дітей. На службі Божій возносилися особливі, святкові молитви до заступниці нашої Пресвятої Богородиці, та до Господа нашого Ісуса Христа», — розповів Віктор Мних.

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

  1. Була сьогодні в нашому храмі у Кораб. р-ні у отця Василя. Як завжди, наш Батюшка- найкращий. Бажаю йому і його родині здоров'я, і нехай Господь йому пошле терпіння і успіхів у його нелегкій праці. А у його нову церкву, яку він скоро добудує -якнайбільше прихожан.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button