Общество

Вирощувачу коноплі в Корабельному районі присудили 3 роки позбавлення волі, але відправили його на іспитовий строк

Корабельним районним судом міста Миколаєва було розглянуто кримінальне провадження за обвинуваченням вирощувача коноплі Олександра Чикала.

Судом було встановлено, що Чикал в жовтні 2018 року, знаходячись на земельній ділянці за місцем свого мешкання, з куща рослини роду конопель зірвав суцвіття, які в подальшому висушив та шляхом подрібнення виготовив особливо небезпечний наркотичний засіб канабіс, який незаконно зберігав без мети збуту до 12.08.2019 року, коли під час проведення огляду зазначена речовина була вилучена.

Також Олександр Чикал у березні 2019 року на земельній ділянці за місцем свого мешкання незаконно посіяв та шляхом окультурення виростив 43 кущі рослини роду конопель, які 12.08.2019 року були виявлені та вилучені під час обшуку.

Вирішуючи питання про призначення покарання обвинуваченому, суд врахував ступінь тяжкості вчиненого, відсутність тяжких наслідків; особу обвинуваченого, який посередньо характеризується за місцем проживання.

Обставинами, що пом’якшують покарання обвинуваченого, суддя Тетяна Головіна, крім іншого, зазначила«повне визнання вини, каяття у скоєному, відсутність тяжких наслідків від злочинних дій обвинуваченого, активне сприяння обвинуваченого у розкритті злочину».

Відповідно до вироку суду від 03.10.2019 року, Олександр Чикал визнаний виним у вчиненні зазначених кримінальних правопорушень, та йому призначено покарання:

за ч.1 ст. 309 КК України — 1 рік позбавлення волі;
за ч. 2 ст. 310 КК України — 3 роки позбавлення волі.

На підставі ч.1 ст.70 КК України, за сукупністю злочинів покарання визначено остаточно 3 роки позбавлення волі, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим.

На підставі ст.75 КК України від призначеного покарання Чикала звільнено з випробуванням, встановлено іспитовий строк 1 рік.

У відповідності зі ст.76 КК України, обвинуваченого зобов’язано періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти про зміну свого місця проживання, роботи або навчання, — повідомив прес-секретар Корабельного районного суду м. Миколаєва.

Нагадаємо, ми писали: У мешканця Корабельного району вилучили більше 160 кущів коноплі та канабіс

Читайте новини першими

Связанные статьи

4 комментариев

  1. Журналисты,не вводите людей в заблуждение,,особливо небезпечний наркотик канабiс,,Он опасный в юнном возрасте как ступенька к употреблению более тяжёлых наркотиков,я не говорю что,это чудно,но если выбирать из зол..Поговорим о легальном алкоголе?Почитаем статистику жутких бытовых преступлений?В большинстве случаев вся мерзость происходит по пьяне!

  2. Суд образцово отработал! Вот так бы с Романчуком !
    И вообще - харе закрывать планокуров! Кройте цыган и химиков!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button