Культура

"Заряд доброти й любові": в Миколаєві відбувся Всеукраїнський фестиваль національних культур "Дружба"

27-29 вересня в Миколаєві відбувся Всеукраїнський фестиваль національних культур «Дружба».

Цьогорічний фестиваль пройшов у рамках реалізації обласної цільової національно-культурної програми «Збереження і розвиток етнічної, культурної і мовної самобутності національних меншин Миколаївської області» на 2019 – 2021 роки. У фестивалі взяли участь творчі колективи національних товариств з різних областей України, найяскравіші самодіяльні й професійні колективи Миколаївщини. Як і планували його організатори – Рада національних товариств Миколаївської області – учасниками свята стали близько 500 осіб, а глядачами – понад 2000.

З самого ранку 29 вересня на площі біля ММПК «Молодіжний» діяло містечко дружби, на якому були представлені виставки досягнень національних товариств області та України, а також виступали творчі колективи. А ввечері в залі концерт-холу «Юність» пройшов великий гала-концерт за участю колективів художньої самодіяльності національних громадських об’єднань.

Серед них самобутню творчу культуру свого народу представляли й колективи міського палацу культури «Корабельний»: народний ансамбль циганської пісні і танцю «Бахтале» (керівники — Володимир Юрковський, заслужений працівник культури України, Ірина Лесів), школа циганського танцю «Ягорі» (керівник — Ірина Лесів), колектив індійського танцю «Бхарат» (керівник — Юлія Бородіна).

Усі колективи-учасники творчого проєкту були відзначені подяками та дипломами за збереження і популяризацію народного мистецтва, вагомий внесок у збереження міжнаціонального миру й злагоди в суспільстві, активну участь у фестивалі «Дружба-2019».

Фестиваль давно став улюбленим для багатьох городян міста, адже за своєю красою та яскравістю він не поступається найсучаснішим шоу, а ідея, закладена в основі його проведення – зберегти самобутню культуру кожного народу – несе в собі могутній заряд доброти й любові.

Адміністрація ММПК «Корабельний»

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button