Происшествия

«Було евакуйовано більше 31000 осіб, з яких 22000 – діти», - у мерії підбили підсумки літніх «мінувань» соцоб’єктів Миколаєва

Цього року в Миколаєві спостерігалися випадки масового хибнего мінування різних об’єктів. Так, всього за один місяць, з 27 травня по 27 червня, під приціл «мінерів» потрапило 545 об’єктів установ і організацій.

Як йдеться у повідомленні на сайті міської ради, про це сьогодні, 27 вересня, під час засідання виконкому міськради розповів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Олександр Герасіменя.

«В період з 27 травня по 27 червня на території міста Миколаєва фіксувалося масове хибне мінування об’єктів установ і організацій, через що доводилося евакуювати населення. У цілому помилковому мінування піддавалося 545 об’єктів, було евакуйовано більше 31 тисяч осіб», — зазначив Олександр Герасіменя.

За його словами, масово «мінувалися» соціальні об’єкти Миколаєва: школи і дитячі сади. Тому з 31 тисячі евакуйованих осіб, понад 22 тисячі – діти.

Для відпрацювання повідомлень про мінування залучалися спеціальні служби міста. Внаслідок цього їм довелося витратити значну кількість палива. Йдеться про сотні літрів бензину. Так, тільки підрозділи Національної поліції витратили 685 літрів бензину. Тому було запропоновано відшкодувати завдані матеріальні збитки шляхом виділення ГУ НП в Миколаївській області зазначеного обсягу палива.

Члени виконкому міськради підтримали таку пропозицію. Відповідно до ухваленого рішення бензин поліцейським виділять з матеріального резерву Миколаєва.

«Что ж это происходит? Снова беги в слезах с работы за ребенком!»,
— родители в Корабельном районе мечтают наказать «минера» детсадов

Напомним: в воскресенье, 23 июня, на электронную почту спасателей поступили сообщения о минировании Николаевского ж/д вокзала, а также все больницы города, а в Корабельном — еще и райотдел полиции.

22 июня в Николаеве под «минирование» попали супермаркеты, больницы и церкви, а также ТРЦ, областное управление полици, все АЗС города и ночные клубы.

21 июня поступали сообщения о «заминировании» всех детсадов и всех больниц города.

19 июня также поступало сообщение о минировании всех детсадов Николаева20 июня — некоторых.

В течение 18 июня на электронную почту правоохранителей приходили письма о заминировании всех больниц города.  Только в 19:00 специалисты завершили обследование всех объектов, заявления о минировании оказались ложными.

«Эпидемия минирований» в Николаеве: 18 июня эвакуировали
людей из больниц в Корабельном и других районах города (ФОТО)

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button