Общество

В СМП «Ольвія» тренувались на випадок розливу забруднюючої речовини в акваторії порту (Відео)

26 вересня у спеціалізованому морському порту «Ольвія» проведено спільне об’єктове тренування з працівниками Адміністрація морського порту «Ольвія» та портового оператора ДП «Стивідорна компанія «Ольвія» з локалізації та ліквідації розливу забруднюючої речовини в акваторії порту.

Як йдеться у повідомленні на сторінці «Адміністрація морського порту Ольвія» в соцмережі Facebook, за тактичним задумом тренування, на буксирі «Капітан Гісич», який бункерується на причалі №1, відбувся розлив 1 м3 нафтопродуктів.

Після оповіщення та прибуття учасників до місця події було розпочато заходи зі збирання та постановки бонових загороджень.

«У ході навчань група з локалізації та ліквідації розливу забруднюючих речовин оперативно та злагоджено, за допомогою оновленої стаціонарної рампи, яку було розроблено та виготовлено робітниками дільниці обслуговування будівель, споруд та прилеглої території, на чолі з Дмитром Шатним вперше спустила на водну поверхню акваторії порту 420 м бонових загороджень, а буксир «Руслан» ДП «СК Ольвія» доставив бонові загородження до місця умовного розливу, тим самим повністю перекривши південний ківш від умовного розповсюдження нафтопродуктів», — коментує навчання керівник спільного тренування – головний диспетчер Віталій Левченко.

Під час тренування було відпрацьовано оповіщення керівного складу, дії працівників до прибуття рятувальних підрозділів. В повному обсязі та в найкоротший час проведена умовна локалізація та ліквідація даної надзвичайної ситуації з урахуванням наближення її до реальної обстановки.

«Цілі, які були передбачені планом навчань, досягнуті в повній мірі. Дії учасників навчань оцінені задовільно», — підвів підсумок начальник філії Андрій Єгоров.

Зазначимо, що у грудні 2017 року філія «Ольвія» закупила 500 м бонових загороджень для можливості перекриття операційної акваторії порту у разі розливу забруднюючих речовин. Також був придбаний спеціальний механічний пристрій — скімер Econad SKM Xena 30 для збору нафтопродуктів з водної поверхні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button