Общество

«Оглянули площадки та майно, що планується до передачі у концесію», – представники компанії Kernel відвідали порт «Ольвія»

В рамках підготовки проекту концесії державного майна спеціалізований морський порт «Ольвія» відвідали представники компанії Kernel.

Як йдеться у повідомленні на сторінці «Адміністрація морського порту Ольвія» в соцмережі Facebook, метою візиту стала оцінка потенційним інвестором виробничих потужностей та стану об’єктів портової інфраструктури, які готуються до передачі у концесію.

Фахівці компанії Kernel на чолі з генеральним директором Євгеном Осиповим в ході зустрічі з начальником адміністрації порту Андрієм Єгоровим та директором ДП «Стивідорна компанія «Ольвія» Руслан Олейник детально ознайомилися з умовами конкурсу пілотного проєкту концесії в порту Ольвія та оглянули площадки та майно державного стивідора, яке планується до передачі у концесію.

«В рамках підготовки пілотних концесійних проектів консультантами міжнародних фінансових корпорацій було розроблено техніко-економічне обґрунтування, був проведений аналіз ринку послуг. Згідно з вимогами конкурсної документації, з якими є можливість ознайомитись на сайті Міністерства інфраструктури України, протягом перших трьох років в СМП «Ольвія» інвестор повинен побудувати новий зерновий термінал потужністю 2 млн тонн/рік (інвестиції 1,56 млрд грн). В Кабміні розраховують, що реалізація концесійних проектів в портах «Ольвія» та «Херсон» повинна принести близько 85 млрд грн бюджетних надходжень»,- зазначив на початку зустрічі Андрій Єгоров.

За даними експертів, зацікавленість в концесії в портах «Ольвія» і «Херсон» раніше виявили більше 25 українських і зарубіжних компаній з США, Китаю, Франції, Швейцарії, Великобританії, Японії, Туреччини, Катару і Кореї.

Довідка: Kernel – найбільший у світі виробник та експортер соняшникової олії, ключовий постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. На частку компанії припадає близько 8% світового виробництва соняшникової олії. Свою продукцію Kernel постачає до понад 80 країн світу.

Нагадаємо: Мининфраструктуры объявило о принятии заявок на участие в конкурсе по концессии порта «Ольвия»

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button