Общество

Амброзія, складування будматеріалів, спалювання опалого листя... В Корабельному районі провели "санітарний" рейд

Відділ санітарної інспекції адміністрації Корабельного району на поточному тижні провів чергові рейди по вулицям приватного сектору району на предмет дотримання мешканцями «Правил благоустрою, санітарного утримання територій, забезпечення чистоти і порядку в м. Миколаєві», затверджених рішенням Миколаївської міської ради від 16.05.2013 № 28/10.

Як повідомляє Адміністрація Корабельного району, в ході огляду вулиць Андрія Антонюка (Жукова) та Родинна (Коллонтай) виявлено ряд порушень вказаних Правил, а саме: несвоєчасне видалення карантинних рослин (амброзії), складування будівельних матеріалів без відповідного узгодження та спалювання опалого листя.

В ході проведення рейду видано 15 приписів про необхідність усунення порушень та складено 8 адміністративних протоколів, які передано на розгляд адміністративної комісії при адміністрації Корабельного району.

«Змушені констатувати, що деякі громадяни абсолютно не усвідомлюють своєї відповідальності за стан навколишнього середовища. Ряд порушників, які спалюють сухе та пріле листя, яке під час горіння виділяє хмари їдкого диму, абсолютно не визнають своєї провини і вважають що чинять правильно, отруюючи усіх мешканців сусідніх вулиць. Вкотре нагадуємо, вдихання диму викликає хвороби органів дихання, онкологічні захворювання, зниження імунітету, загострення хронічних захворювань. Під час процесу горіння у повітря потрапляють окиси азоту, важкі метали, діоксини, бензопірен, пил, вуглекислий газ, радіонукліди та ін. Іншими словами, усе що вбирає та фільтрує крізь себе листя дерев, повертається у повітря під час його спалювання», — йдеться у повідомленні.

Адміністрація району попереджає про категоричну заборону спалювання опалого листя та закликало усіх небайдужих громадян при виявленні фактів спалювання опалого листя негайно викликати поліцію за номером «102» або повідомляти про це адміністрацію Корабельного району. Порушники будуть притягатись до адміністративної відповідальності згідно зі статтею 152 КУпАП та максимального штрафу до 1360 грн для фізичних та 1700 для юридичних осіб.

Читайте новини першими

Связанные статьи

7 комментариев

    1. Одного, второго вздрючат - третий и четвёртый задумаются..... Кого-то хотя бы оштрафовали за это до сих пор?!

  1. Возле обувного магазина на пересечении Новостройной и проспект амброзия два месяца колосится, на кого протокол составили?

    1. На Цуканова и рай администрацию. За амброзию, за разбазаривание денег на покос сухой травы. За тротуары и дороги в колючках

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button