Общество

«Створено справжнє диво», - бібліотеці Корабельного району подарували Вітовський пряник

З нагоди відзначення 620-річчя заснування Вітовки та в рамках відзначення Дня Українського козацтва бібліотеці №18, розташованій у Корабельному районі, подарували унікальний Вітовський пряник та книгу «Вітовщина. Історія рідного краю».

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написала провідний бібліотекар Бібліотеки для дітей №8 міста Миколаєва Лілія Полковниченко.

«Створено справжнє диво – ВІТОВСЬКИЙ ПРЯНИК – це досвід і традиції самої Вітовки. З пряниками колись були пов’язані різні звичаї та повір’я, пряники дарували у зв’язку з урочистими подіями, а також на знак поваги, в такому разі вони були досить великих розмірів — за чином того, кому дарували», — написала Лілія.

«На фото справжній Вітовський пряник, який сьогодні подарували Бібліотека 18 в Корабельному Віктор Мних — краєзнавець, голова ГО «Вітовського Українського товариства» та Наталья Феник — директор КУ «Вітовського РОМЦ» Вітовської районної ради, форма пряника знаного на всю Україну «Котигорошка», мешканця Балабанівки Юрія Шевченко. (У бібліотеці уже більше десяти років діє Краєзнавчо-інформаційний центр «Край», керівник Ольга Ясько)», — додала вона.

Читайте також: «Цей край — особливий»: у Корабельному районі відзначили 620-річчя Вітовки — «колиски» Миколаєва

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. Сука это обычный пряник, в нашей стране и печенье может стать чудом.. ?‍♂️?‍♂️?‍♂️

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button