Общество

Что и почем: за чей счет школы в Корабельном районе готовились к новому учебному году (ФОТО)

На вопросы корреспондента “Корабелов.Инфо” о готовности к новому учебному году и о средствах, потраченных на новшества в школах, ответили представители нескольких учебных заведений, расположенных в Корабельном районе города Николаева:

Разговор с завхозом школы №33 начался с проблемных моментов, которые беспокоят учеников и их родителей, а именно о туалетах и спортивном зале, давно находящегося, по словам самих сотрудников данной школы, в аварийном состоянии.

В спортивном зале мы ничего не делали, он пойдет у нас на капитальный ремонт. Составлялся дефектный акт, смету делает управление образования. Как выделят деньги, так и будет капитальный ремонт. Мы не знаем, когда будет, мы просили и в прошлом году, и в позапрошлом, до сих пор никто ничего не выделил.

Туалеты есть у нас на первом этаже, в прошлом году мы их капитально отремонтировали.

Нам было выделено на этот год бюджетных средств 52 666 грн (это на строительные материалы, канцтовары, бумагу, 7 парт, 11 стульчиков всего лишь дали (мы просили больше, но денег в бюджете не было, еще не получили), моющие (еще не получили)… Два контейнера для мусора нам выделили в этом году. Получали мы линолеум в один класс на 12 тысяч. По мелочам: краска, противопожарный инвентарь (тоже не в полном объёме, что мы просили, дали нам). ”

По поводу асфальтового покрытия: мы в дефектном акте писали, просили реконструировать покрытие на территории вокруг стадиона и вокруг здания школы (года три назад была плитка выложена, но частично. На правую сторону там всегда вода собирается, и корни деревьев мешают, их нужно удалять).

Двойной вопрос — окна (у нас в коридоры, спортивный зал, актовый зал, пищеблок — прям пищат окна), и двойной вопрос — линолеум в коридорах и классах (в некоторых есть), нужно хотя бы 500 — 600 квадратных метров на коридор. Поливаем краской…», — рассказала завхоз школы №33.

Школа №33

Читайте также: Выделено более полумиллиона гривен… Куда потратили
деньги в школе №40, готовясь к новому учебному году (Видео)

Директор гимназии №3 рассказала:

«В цьому році на гімназію було виділено 40 000 гривень (в цю суму входять і будівельні матеріали, канцтовари, миючі засоби). В цьому році такі кошти були розподілені наступним чином:

— 20 000 грн — на ремонт туалету для хлопчиків та одну кабінку для дівчаток;

туалет для гимназисток в Корабельном районетуалет для гімназисток у Корабельному районі

— 10 000 грн — поміняли в одному кабінеті лінолеум;

— 10 000 грн було розподіллено на миючі, на спортивний інвентар, на папір та медикаменти
(на все це — по 2 — 3 тисячі).

«Ми власними силами відремонтували кабінети: історії, української мови, зарубіжної літератури, комп’ютерний кабінет», — говорит директор гимназии Мария Письменная.

місце відпочинку учнів

магнітна дошка, зроблена батьками гімназистів

Відремонтований у цьому році коридор в гімназії №3

«Вікно у мистецтво» зроблено руками батьків гімназистів

стіни в одному з коридорів гімназії №3

Отметим, что один из родителей гимназиста пожаловался на днях:

«Пусть директор не говорит, что у них все хорошо с родителями. Глава фонда вызванивает родителям и говорит, что нужно сдать деньги. Это было в конце прошлого учебного года. А когда люди забирают документы с гимназии, то там в обходном листе есть строка «фонд гимназии». Если там будет, что не сдал, то такое и отношения к родителям будет…»

Директор школы № 47 сообщила для «Корабелов.Инфо»:

«З міського бюджету на утримання закладу нам було виділено 41 576 гривень (щоб підтримувати школу і робити ремонтні роботи в тому числі).

Ці кошти адміністрація школи за погодженням з батьківською громадськістю запропонувала витратити на придбання:

Водоемульсійної фарби – 3500,00
Фарби ПФ-115 (жовта) – 1200,00
Фарби ПФ-115 (зелена) – 360,00
Фарби ПФ-115 (біла) – 480,00
Лаку паркетного – 3600,00
Кольорової фарби (колор) – 936,00
Миючих засобів – 2000,00
Спортивного інвентарю – 4000,00
Обслуговування тривожної кнопки – 2400,00

За програмою «Нова українська школа» у 2018-2019 навчальному році для 1-х класів отримано:

— 2 комплекти одномісних учнівських парт
— 1 ноутбук
— 1 багатофункціональний пристрій
— Дидактичні матеріали

Державна субвенція на інклюзивне навчання у 2018-2019 навчальному році склала 7993 грн:

— дошка аудиторна (5 робочих поверхонь) крейда 3500,00;
— фліпчарт Стандарт поверхня метал-маркер 2 шт 3000,00;
— мікроскоп 1151,06;
— приладдя для образотворчого мистецтва 341,94

Читайте также:
Диванчик для усамітнення, настрій «на вході та на виході»…
Що чекає першачків у школах Корабельного району (Відео)

Директор школы №54 отметил:

«Вся інформація у нас є на нашому сайті там повністю по кошторису все (і зарплати, і водопостачання, і світло і тепло, повністю все). В цьому році грошей на капітальні ремонти нам виділено не було. Був зроблений косметичний ремонт по всій школі».

«На розтрати (на потреби школи) було надано 74 000 грн. Нам у першу чергу потрібно було замінити двері в електрощитовій, миючі засоби потрібно придбати. Декілька дверей вже замінили».

«В цьому році ми відкриваємо третій комп’ютерний клас – це новий клас».

«Депутат міськради Пєтров допомагав нам у цьому році, але ще його гроші поки що «в процесі» (він 50 000 нам повинен перечислити, будем замінювати ще двері)».

«Проблеми — це стадіон (огорожа), ремонти кабінетів фізики, хімії, біології, сучасне обладнання. Санація навчального закладу поки що призупинена, тому що в 19-му році поки що фінансування нема. От як призупинилося — так воно і стоїть», — додав Олег Звоник.

Директор школы №1 рассказал:

«Держава виділила 67 000 грн на обслуговування школи на рік. І те, що ми там зробили статтю під будівельні матеріали, — там, мабуть було 6 000 грн всього. Зараз ми, звичайно, готуємо листи до управління освіти, і якщо там залишаються кошти якісь, якщо є можливість перевести з одного фонду на інший, то вони зазвичай йдуть на зустріч і дають додаткові гроші (але така можливість є не завжди)».

туалет для мальчиков в Николаевской школе №1

туалет для девочек в Николаевской школе №1

«Допомагають спонсори (ремонт зроблений за спонсорські кошти, в основному) і просто батьки, які захотіли долучитися».

«Про масштабні ремонти: ми нічого поки не робили, тому що зараз наша школа стоїть в черзі на термосанацію з ремонтом будівлі. Проект вже узгоджений, пройшов абсолютно всі інстанції. Всі «глобальні» ремонти туди вписані, тому робили тільки косметичний ремонт: десь підфарбували, підчистили, і все…»

коридор в Николаевской школе №1 (2019 г.)

«Як мені обіцяв наш мер Сєнкевич, то роботи по термосанації з ремонтом будівлі мають розпочатися в кінці вересня, крайній випадок — кінець жовтня 2019 року. Вони частинками, блоками робити будуть, це абсолютно дітям заважати не буде», — каже Володимир Заяць.

По материалам Ярославы Шевчук

Напомним, мы писали: Аварийность в здании не устранили, но покрасили плинтуса с крыльцом и начали ремонт футбольного поля в школе №48;

«Ніхто не просить у них гроші»… Про співпрацю керівництва шкіл Корабельного району з батьками учнів

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

  1. Ни один школьник не сможет нормально сходить в туалет по большому если там нет дверей. Какие-то бестолковые те кто это проэктировал и делал.!!!

    1. Согласна, туалеты просто жесть. Это унижение достоинства детей. В учительском туалете тоже так 5 галюнов в ряд без дверей?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button