Общество

"Любов та краса" на сходах, мотивація на успіх біля кожного класу зустріли школярів у Корабельному районі (ВІДЕО)

Директорка Миколаївської школи №47 (розташована в Корабельному районі по вул. Торговій, 72) Зінаїда Моторна провела для кореспондента «Корабелів.Інфо» міні-екскурсію по відремонтованим приміщенням навчального закладу, аби показати, як школа підготувалася до нового навчального року.

Зінаїда Володимирівна повідомила, що в цьому році до них завітає більше учнів, ніж раніше, і для того, щоб їм було зручніше пересуватися по школі, відкрили додаткові сходи:

«Ми відкрили ще одні сходи, тому що у нас школа «розширилась» — зараз 430 дітей навчається, на 100 дітей стало більше…»

Читайте також:
Диванчик для усамітнення, настрій «на вході та на виході»… Що чекає
першачків у ЗОШ №47 та інших школах Корабельного району (Відео)

Однак навіть сходи в цій школі мають не лише практичне значення для комфортного пересування. Як висловилась директорка, це своєрідне освітнє середовище. Основною концепцією дизайну школи є мотивуючі вислови відомих людей: написи розташовані як в коридорах, на сходах, так і в навчальних класах.

 

«Ми порадились з вчителями, батьками, як створити освітній простір. Мотивуючі написи — куточок, який заставляє кожну дитину (та навіть дорослу людину) задуматись. Біля кожного класу  — своя цитата, мотивуючі написи на успіх в житті. І головне, на щоб я хотіла звернути увагу: ми говоримо нашим дітям постійно (і батькам дітей), що знання — це можливості. Якщо ти маєш певну суму знань, то перед тобою дуже багато можливостей, і тільки твоя праця може відкрити тобі любі двері», — розповідає Зінаїда Моторна.

Окрім цього, в школі створили постійно діючу виставку «Наші таланти», де кожна дитина може розмістити те, що вона створила власноруч.

«Кожна дитина талановита, але наше завдання — винайти можливість для того, щоб саме наші діти могли себе проявити в стінах школи як обдаровані й талановиті», — каже директорка.

Родинне дерево в кабінеті 10-го класу

Також Зінаїда Моторна повідомила, що до їхньої шкільної громади приєднались нові учні з особливими потребами.

«В цьому навчальному році у нас вже 12 дітей з особливими навчальними потребами, з якими буде працювати (вести додаткові заняття) логопед і психолог школи. Це інклюзивна освіта, ці діти будуть знаходитись з іншими дітьми. З минулого року у нас було четверо таких дітей, з цього навчального року — вже 12», — каже директорка Миколаївської загальноосвітньої школи №47.

Ярослава Шевчук

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button