Экономика

Міськраді запропонують затвердити 15-річну програму розвитку «Миколаївводоканалу» з бюджетом майже в 5 млрд грн

У четвер, 22 серпня, відбулося засідання виконавчого комітету міської ради, під час якого було  розглянуто проект рішення Миколаївської міської ради Про затвердження міської цільової програми «Оновлення інфраструктури водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв на 2019-2033 рр.».

Про це повідомляє Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови.

Щодо цього питання доповів директор КП «Миколаївводоканал» Борис Дуденко. Він повідомив, що загальний обсяг фінансування програми становить 4,7 млрд.грн., які будуть спрямовані на модернізацію застарілої мережі підприємства.

«Стан міської інфраструктури водопостачання та водовідведення є деградованим. За роки незалежності України процес інвестування в міську інфраструктуру майже припинився і це призвело до критичної деградації майже всієї системи. І деякі процеси вже є незворотними. Подальше зволікання з прийняттям цього факту може призвести тільки до виникнення техногенних катастроф, які будуть мати безпосередній негативний вплив як на здоров’я населення, так і на функціонування всієї міської інфраструктури. Тому було прийнято рішення винести на розгляд Миколаївської міської ради міську цільову програму «Оновлення інфраструктури водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв на 2019-2033 рр.», яка окреслює основні стратегічні проблеми і напрямки їх вирішення», — сказав Борис Дуденко.

Він назвав основні проблеми, що сьогодні є в цій сфері:  існування значних втрат та недообліку води; висока аварійність каналізаційних колекторів та водоводів; надмірне споживання електроенергії; використання застарілих технологій з підготовки питної води та очищення стоків.

« Фахівці поставили такі завдання. Реконструкція очисних споруд водопроводу та каналізації, заміна аварійних ділянок системи, зокрема насосних станцій, аварійних водоводів, колекторів, забірної арматури, впровадження автоматизованої системи знезараження води з використанням гіпохлориду натрію», — додав керівник підприємства.

Програмою передбачається, що на реконструкцію мереж водопостачання буде спрямовано 1 млрд.грн., реконструкцію мереж водовідведення – 2 млрд.грн., реконструкцію насосних станцій водопроводу – 100 млн.грн., модернізацію системи знезараження води – 83 млн.грн., реконструкцію очисних споруд водопроводу та каналізації – 500 млн.грн. та 828 млн.грн. відповідно, реконструкцію системи гіперфільтрації та подачі – 65 млн.грн.

Разом з тим, Борис Дуденко зазначив, що обсяги, джерела та пріоритети фінансування можуть корегуватися.

Члени виконкому міської ради схвалили цю програми та винесли її на розгляд депутатів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Это они решили ответить на возражения? Или поднять тариф, или вот такая программа? на 135 млн у.е. это вроде деньги серьезные, поэтому считать миллиард гривен там, миллиард тут очень показательно в плане профессионализма. А вообще деньги у страны для города есть. Только окупятся эти вложения через 20 лет. А через 20 лет будут другие стандарты на воду. Поэтому очень бы хотелось когда либо увидеть детализированную программу затрат и описания того что будет использовано в качестве модернизации. А то можно модернизировать до уровня "хоть так". Вместо уровня "последних мировых разработок". Посчитайте что дешевле сделать - современное эффективное оборудование с фильтрацией и контролем для всего города, после чего воду можно будет пить. Или каждая семья будет покупать себе псевдо-фильтры, и надеятся что они пьют чистейшую воду. Вам же деньги тратить, а потом и обслуживать это оборудование. Семь раз отмерь.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button