Общество

"Наше прохання дехто з батьків розцінив як вимогу", - директорка школи в Корабельному районі щодо збору коштів з батьків

Після опублікованої скарги кількох батьків учнів 6-А класу Миколаївської школи №29, розташованої по вул. Г. Сагайдачного, 124 в Корабельному районі, щодо збору коштів на ремонт класу, директорка навчального закладу Лариса Грицюк дала свої пояснення стосовно цієї ситуації.

Нагадаємо, ми писали:
«С каждого ученика — по 550 грн»: в Корабельном районе родители возмущены, что, «разгромив» класс в школе,
их теперь просят оплатить ремонт

«…На цей час в нашій школі відбуваються роботи з термомодернізації приміщення в рамках програми «Теплий дім». Вже замінено батареї, проведено нову систему опалення, замінено на нову електропроводку, поставлено енергозберігаючі вікна, класи оснащено Led – освітленням, встановлено підвісні стелі по всіх коридорах та класних кімнатах, утеплено підвальне приміщення, дах школи, проводяться роботи з обмощення будівлі. На наступний рік програмою «Теплий дім» заплановано утеплення та новий дизайн стін фасаду школи. Також на території закладу нині будується нова сучасна котельня», — розповідає Лариса Грицюк.

Раніше повідомлялося:
Виділено з міського бюджету майже 11,5 мільйонів гривень:
у школі №29 замінять систему опалення та вікна

«І те, що зараз бачуть батьки у класах — це ще не закінченні ремонтні роботи підрядника, які мали тривати до 20 серпня 2019 року.

Звичайно, що після модернізації потрібно встигнути провести внутрішні ремонтні роботи, які планували виконати силами робітників школи: пофарбувати стіни, підлогу, прибрати сміття, витерти пил тощо. Саме через брак часу до початку навчального року звернулися з проханням до батьків про допомогу у підготовці класних кімнат. Але коштів не вимагали ні керівництво школи, ні вчителі. Деякі батьки не мали змоги допомогти фізично, тож батьківський актив 6-А класу запропонував зібрати кошти для пришвидшення ремонтних робіт і створення кращих умов для навчання своїх дітей», — йдеться у поясненні керівника навчального закладу.

«Так співпало, що кабінет, в якому навчається 6-А клас, не підлягав капітальному ремонту майже шість років. В данній кімнаті проводився тільки косметичний ремонт, і тому шпалери вже повідставали від стіни, а самі стіни потріскались та полущились. Також термомодернізація класної кімнати додала теж пошкоджень та забруднень, тому необхідним є зробити належний ремонт стін та пофарбувати підлогу.
На превеликий жаль, наше прохання дехто з батьків розцінив як вимогу.
Нам дуже прикро, що ці батьки, які звернулись по юридичну допомогу, не знайшли ні сил, ні часу поспілкуватись з адміністрацією та батьківським активом класу…» — додала директорка школи.

Лариса Грицюк багато написала про численні досягнення учнівського та педагогічного колективу школи, зазначивши при цьому:

«Звичайно, проблеми є, і ми їх намагаємось вирішувати.
Головна проблема — у недостатньому фінансуванні…»

Читайте також:
Стоимость реконструкции Соборной площади
перед мэрией Николаева выросла до 97,6 млн грн

«Відповідно розподілу бюджетного фінансування між закладами освіти Миколаївської міської ради, школа має на 2019 рік 41 тисячу. За ці кошти вже закуплено й отримано 87 кв.м лінолеуму, спортивний інвентар. Чекаємо на нові меблі саме для класної кімнати 6А класу. Оскільки оновлюємо в цій класній кімнаті кабінет української мови і літератури. Тож сподіваємося, що при кращому фінансуванні шкіл, таких проблем ні у адміністрацій , ні у батьківської громади виникати не буде. Я дуже вдячна всім, хто розуміє наші проблеми і підтримує школу», — написала директорка школи №29.

Нагадаємо, ми писали ще в 2017 році: «Мы имеем возможность профинансировать все школы», — вице-мэр Николаева не понимает, почему с родителей требуют деньги.

«У нас есть хороший бюджет. И мы имеем возможность профинансировать все школы. Но очень странно, когда бюджетный запрос маленький, а с родителей взяли много денег, — повідомив тодішній віце-мер Євген Шевченко. – Школа должна сделать запрос на необходимую для нее сумму. И если мы бы выделили меньшую сумму, тогда были бы вопросы к нам. Но мне не понятна ситуация, когда мы даем столько средств, сколько просят, а с родителей берут еще больше…»

Зазначимо, що, на жаль, деякі керівники шкіл чомусь не роблять запити (на кожен рік подається окремо) до розпорядника бюджетних коштів (у цьому випадку — до управління освіти Миколаївської міськради) на всю необхідну для навчального закладу суму, роблячи ставку на те, що батьки неодмінно зберуть частину коштів самі. І батьківські комітети рік за роком саме цим і займаються, як правило, роблячи винними тих, хто намагається боротися з поборами…

«Вы ведь «для детей стараетесь», — житель Корабельного района
критикует родителей за «бездумную сдачу» денег в детсады и школы

Коментуючи пост-пояснення Лариси Грицюк щодо збору коштів з батьків на ремонт класу, Юлія Агеєнко Клименко пише:

«Хочу звернутися до батьків 6 класу, шановні, не робіть з мухи слона, не шукайте проблем там, де їх немає! У нашій школі немає такого оснащення, хоч заслуг багато, а ремонт у класах завжди роблять батьки за свій кошт, класний керівник з учнями! Що станеться, якщо ви гуртом все зробите, адже це для ваших дітей у першу чергу! Вони у 6 класі й навчатимуться ще до 11! Пам’ятайте: у цьому житті ніхто нікому нічого не винен! Час іде, тож робіть ремонт!..»

Читайте також:  «Надо остановить эти коллекторские коллективы под названием «родительские комитеты», — советник министра образования

Читайте новини першими

Связанные статьи

4 комментариев

  1. Как всегда "мы не требуем , мы просто сказали родиелям сдайте по пятихатке" А потом опять будут гнобить тех кто не сдал.
    Простите финансирования у города.

  2. Постойте постойте , сначало она говорит в статье что не с кого не чего не требовали , а в конце статьи уже говорит что родители делают за свой счёт. Я понимаю что учителя себе в карман не складывают . Но по моему глубокому убеждению детектор лжи . Что подтверждают слова про финансирование , почему мало попросили ? Да и если поставить себя на место деректора , у вас до конца учебного года в каждом классе есть фонд класса или школы (точно не помню) . Эти фонды типо пополняться с нового учебного года . Так вот год закончился все на каникулах фонд 0,0десятых. И вы при этом грубо говоря розбиваете класс . А как вы его думали доделывать . Может с мебелью нужно было повременить , ремонт доделать важнее . Короче не хочешь срать , не мучай жопу.

  3. Вот гады родителей пытаются изгоями сделать из-за жалобы. Я представляю какое теперь отношение к детям будет

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button