Спорт

"Всі віддаються на полі без залишку": після літніх "канікул" відновився чемпіонат першості міста Миколаєва з футболу (видео)

Після недовгої перерви в липні, федерація футболу м. Миколаєва відновила змагання за першість в чемпіонаті міста.

15 серпня на футбольному полі стадіону «Юність» зустрілись лідер турнірної таблиці в першій лізі — команда «Ольвія» (синя форма), яка складається, в основному, з портовиків державного підприємства «Стивідорна компанія «Ольвія», та молода команда «Нечаяне» (жовта форма).

Арбітрами матчу працювали М. Чернега, Ю. Копійка, В. Піскер, спостерігачем арбітражу — І. Пономаренко.

Гра розпочалась з явної переваги «Ольвії», яка з перших хвилин взяла ініціативу «у свої ноги» та безжалісно наносила контратаки, однак вони чомусь не реалізовувались. Але,  хоч і не одразу, все ж таки відкрили рахунок саме портовики: після намагань команди реалізувати кутовий, Дмитро Стангріт забив фантастично яскравий і несподіваний для всіх гол.

У другій частині тайму гравці команди «Нечаяне» також намагались показати характер, однак все закінчувалось лише контролем м’яча, зрівняти рахунок з «Ольвією» так і не вдалося.

Другий тайм також розпочався з переваги «Ольвії», яка досить тривалий час намагалась ще більше вирватись уперед. Під час гри команда створювала велику кількість моментів, однак така ж кількість була і невдач. Як і в першому таймі, лише після подачі кутового, з другої спроби Віктор Ходоровський забиває у ворота «Нечаяному».

Відзначився другий тайм і ще одним моментом розчарування для вболівальників команди «Нечаяного»: їх гравець під час передачі біля воріт «Ольвії» начебто забив гол, однак, як виявилось, він перебував у положенні поза грою (офсайд), тому цей гол не було зараховано.

Недивлячись на переву тривалістю в місяць, гравці «Ольвії» показали високий рівень професіоналізму і командної згуртованості та завершили матч на свою користь з рахунком 2:0.

Поділився своїми емоціями та баченням щодо цієї гри капітан команди «Ольвія» Сергій Катєлін:

«Сказати, що гра була легкою, — не скажу, бо гра була зовсім не легкою, хоча перевагу над суперником було очевидно — саме наша, так як команда трохи вище за класом. Матч почався з наших атак. Не реалізували три гольових моменти (не знаю, може, позначилося те, що була велика перерва, люди були без футбола, десь загубилася якась інтуїція, десь загубилося гольове чуття, таке буває, коли людина довго без футбола)… Але сталося диво в першому таймі: ми не реалізували багато «100-відсоткових» моментів, але забили такий гол… Після подачі нашого кутового, м’яч відскочив до Дмитра Стангріта, і той, щоб не втратити просто м’яча, направив його в бік воріт «Нечаяного» — вийшла, як говоритися футбольним терміном, «свічка» (процес, під час якого м’яч летить не прямо, а по дузі вгору) — і влучив у ворота в саму 9-ку — воротар не впорався. Це був навіть не удар, просто м’яч був спрямований в бік воріт для того, щоб не отримати атаку на свої ворота після кутового, і м’яч зайшов в сітку, ми просто всі були в шоці! Звичайно, Діму ми всією командою привітали з таким голом, він щасливчик.

Вже ближче до кінця першого тайму суперник взяв ініціативу, бо ми ж не можемо атакувати всі 45 хвилин, команді теж потрібен перепочинок. Тому кінцівка в першому таймі була за «Нечаяним», але без моментів — вони просто тримали м’яч без атак на ворота. Однак перший тайм заслужено перемогли ми…

Другий тайм почали ми з атак воріт «Нечаяного». На початку моментів п’ять стовідсоткових було точно, не могли їх просто реалізувати, гравці з «Нечаяне» відбивалися, на нас наступали періодично, але без моментів знову ж, команда просто була з м’ячем, без гостроти біля наших воріт. А ми, навпаки, на контратаках організовували багато гольових моментів, але не могли їх реалізувати.

Але тут, так би мовити, справа випадку: знову кутовий, Бацман Іван подавав, і Ходоровський Віктор (знову ж яке невезіння) першим ударом потрапляє в захисника головою, м’яч відскакує знову до нього, і він другим ударом вже забиває гол. Тобто навіть з першого разу гол не зайшов, це був такий у нас день невдач. Але, слава Богу, закінчили матч з рахунком 2:0, перемога, 3 очки в скарбничку, ми на першому місці.

Ми налаштовані ставати чемпіонами в цьому році, тому що команда «Ольвія» в цьому році підібрана дуже добре, гравці якісні, з такою командою можна займати перше місце. Але зараз відрив від найближчого переслідувача за втраченими очками — це лише одне очко. Тобто грати навіть в нічию нам не можна, треба вигравати всі матчі. Залишилося 6 матчів всього лише зіграти. З них два дуже серйозних поєдинки — це з ПП «Семенов» і «Роллер-центр». Головний конкурент в боротьбі за чемпіонство — «Роллер-центр». Ну, нічого, будемо намагатися… Хлопці всі — молодці, всі віддаються на полі без залишку, ніхто не відбуває номер, всі хочуть стати чемпіонами!

Звичайно, хотілося би подякувати нашому керівництву підприємства, яке нас підтримує, допомагає фінансово, допомагає морально просуватися по сходах вгору»

Ярослава Шевчук

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button