Общество

"А вообще, я очень люблю мед", - у Корабельному районі відзначили Маковія (ВІДЕО)

14 серпня, на Медовий Спас (Маковія), віряне з Корабельного району м. Миколаєва, як і в багатьох куточках усього світу, зустрілися біля храмів, аби віддати шану Богові та посвятити букетики з маком, медок та водичку…

От і до храму Святого Духа на вулиці Торговій на церковну службу зібралося безліч місцевих жителів, — передає кореспондент «Корабелів.Інфо».

Традиційно, після завершення служби у храмі, розповів про історію свята Маковія, привітав та надав напутні слова вірянам настоятель храму, отець Василь Мазурик:

«Ми можемо уявити собі смерть семи дітей і маму, яка возносить хвалу Богові? Це приклад високого християнського рівня, до якого нам ще досить далеко, але в сьогоденні, де немає ніяких гонінь, кожен із нас має право і вибір, куди піти, до якого храму, і в якому храмові поклонитися Богові, але це все ми не робимо. Якщо робимо, то дуже рідко… Ми повинні … брати приклад і жити у рамках закону Господнього.

Я сьогодні вітаю усіх з днем Винесення Господніх чесних древ Животворчого Хреста, я вітаю кожного з тут присутніх, що Господь всемилостивий і простить нам за всі кари до сьогоднішнього дня, і закликаю на всіх православних християн благодать Духа Святого, який буде в кожній людині керувати і вести дорогою до спасіння. Здоров’я всім, миру, благодаті Божої на многії благії літа! Спаси вас Господи!»

Маковея-2019 на ул. Торговой

Маковея-2019 на ул. Торговой

Маковея-2019 на ул. Торговой

Маковея-2019 на ул. Торговой

Маковея-2019 на ул. Торговой

Маковея-2019 на ул. Торговой

Маковея-2019 на ул. Торговой

Після слів привітання отець Василій розпочав освячення води на подвір’ї біля храму.

Не дивлячись на спекотну погоду, жителі та гості району очікували освячення своїх трав’яних букетів та меду з гарним настроєм. Нам вдалось поспілкуватись з місцевими жіночками, які розповіли, що для них означає сьогоднішнє свято:

«Для меня это — светлый праздник. А вообще, я очень люблю мед, поэтому отмечаю этот день»;

“Этот праздник для нас означает, что собрали весь урожай, нужно освятить его — своего рода отпразновать завершение сезона”;

“Означает радость, наслаждение, возможность пообщаться и с людьми познакомиться. Желаем нашим жителям Корабельного района встретиться 19-го числа на Яблочный Спас. Хоть понедельник — день тяжелый, но мы придем”…

ДОВІДКА: 14 серпня всі християни відзначають Маковія (Медовий Спас), або Винесення чесних древ Животворчого Хреста Господнього, або Свято Всемилостивого Спасу та Пресвятої Богородиці.

Це свято вважається днем ​​семи мучеників Маккавіїв, які ціною своєї істинної віри прийняли мученицьку смерть ще в 166 році до н.е, коли правлячий сирійський цар Антіоха Єпіфан намагався всім нав’язати язичництво і впроваджувати його як основне віросповідання. З того часу брати Макковії є уособленням непорушності і дотримання християнських заповідей. Також вважається, що назва свята утворилася від складання імені Маккавія і співзвучної з ним назви рослини — маку, який дозріває саме до середини серпня. Тому одним з основних елементів на це свято є квітковий, трав’яний букет, в якому є кілька макових стеблин.

Ярослава Шевчук

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button