Общество

Виконком затвердив детальний план території мікрорайону «Богоявленський» у Корабельному районі

Виконавчий комітет Миколаївської ради затвердив детальний план території мікрорайону «Богоявленський» у Корабельному районі міста.

Як йдеться у повідомленні на сайті міськради, відповідний проект рішення було винесено сьогодні, 9 серпня, на розгляд виконкому міськради.

Доповідав головний архітектор міста, директор департаменту архітектури та містобудування Андрій Цимбал. За словами головного архітектора, мікрорайон почав розвиватися після затвердження детального плану території в 1991 році.

«Було роздано багато ділянок під садибну забудову. Проте, з часом виникла потреба в розробці нового детального плану, адже не було чіткого уточнення координатів ділянок (наприклад, деякі з них опинилися в районі Бузького лиману), не врегульовано питання щодо східної частини території.  Замовлено новий детальний план. Територія розташована вздовж магістралі міського значення – проспекту Богоявленського. З одного боку обмежена залізничною дорогою, з інших – кладовищем, промисловими підприємствами», — поінформував Цимбал.

Він зазначив, що спершу планували розмістити в східній частині території кладовище та промислову зону, втім, після проведення громадських слухань і за результатами роботи погоджувальної комісії цей варіант був відкинутий. Було запропоновано розмістити максимально озеленену територію. Розглянувши всі пропозиції та велику кількість звернень щодо надання земельних ділянок пільговим категоріям громадян, проект відкоригований. Пропонується створити систему скверів, паркову зону, повністю озеленену санітарну зону вздовж залізниці не менше 100 метрів.

Також проектом передбачається створення великої зони громадського відпочинку, розміщення громадської забудови уздовж коридорів магістральних мереж водопостачання та електропостачання, створення частково блокованої та частково садибної забудови у західній частині території.

Загальні показники за проектом: територія мікрорайону – 1140 га, в тому числі житлова забудова – 483 га, ділянки громадського призначення – 102 га, зелені насадження – 344 га, виробничі території – 110 га, інші об’єкти – 101 га.

«У даному проекті ми пропонуємо розмістити низку громадських об’єктів, що необхідні для функціонування мікрорайону – дитячі садки, школи, підприємства побутового обслуговування, спортивного заклади,- сказав Андрій Цимбал. – Вирішені складні питання водовідведення, транспортного забезпечення. Також пропонується створити на існуючих водних об’єктах зону відпочинку».

Після затвердження проекту створюється додатково біля 550 земельних ділянок та утворюються нові вулиці. Крім того, резервується територія під тролейбусне депо.

Як зазначив міський голова Олександр Сєнкевич, додаткові ділянки міська влада планує надавати учасникам АТО (ООС).

« Черга вже налічує біля 4 тисяч громадян. Вони досі не мають можливості отримати землю. Ми розподілили біля 550 ділянок, що надаватимуть у порядку черги, розміщеної на сайті міської ради», — повідомив мер.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button