Происшествия

Мешканку Корабельного району ошукав знайомий, який оформив на неї кредитів на 65000 гривень

Незважаючи на застереження правоохоронців, довірливі мешканці Миколаївщини лише за вчорашній день віддали шахраям понад 160 тис грн.

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області, до Корабельного відділу поліції звернулася місцева мешканка з повідомленням про те, що її наглядно знайомий через мережу інтернет від її імені оформив декілька кредитів на загальну суму 65000 гривень, нібито на лікування матері. Однак після отримання коштів зв’язок із зловмисником був втрачений.

До Центрального відділу поліції звернувся місцевий мешканець з повідомленням про те, що він став жертвою шахраїв. Зі слів чоловіка, на його мобільний телефон зателефонував невідомий, який представився співробітником банку та повідомив, що потрібно перевірити деякі данні банківської карти. Потерпілий відповідав на запитання афериста і через деякий час отримав смс-повідомлення про зняття з його рахунку 10 000 грн.

В такий же спосіб телефоні аферисти ошукали мешканця Заводського району, який нібито спілкуючись із співробітником банку надав конфіденційну інформацію по своєму картковому рахунку і шахраї заволоділи грошовими коштами у розмірі більш ніж 78 000 грн.

Ще однією потерпілою, яка довірилася «співробітникові банку» стала мешканка Корабельного району, яка після розмови з аферистом виявила зникнення більш ніж однієї тисячі гривен з карткового рахунку.

Натрапила на шахраїв і мешканка Вітовського району, яка через мережу Інтернет намагалася винайняти квартиру та перевела на рахунок аферистів майже дві тисячі гривень.

Намагалася придбати цукор через мережу інтернет і мешканка Арбузинського району, яка також потрапила на шахраїв та збагатила їх більш ніж на шість тисяч гривень, а товар так і не отримала.

Слідчими відділеннями підрозділів поліції розпочаті кримінальні провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 КК України «Шахрайство», санкція якої передбачає накладання штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадські роботи на строк до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років. Тривають слідчі дії.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button