Экономика

У спецморпорту "Ольвія" з початку року обробили вже понад 1,5 млн тонн вантажів

СМП «Ольвія» з початку року обробив вже понад 1,5 млн тонн вантажів, — повідомляє адміністрація порту. Так, спеціалізований морський порт «Ольвія» в січні-липні 2019 року збільшив перевалку на 10,5% у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року, при цьому в липні поточного року ріст склав рекордні 229,1%. Портовий оператор ДП «Стивідорна компанія «Ольвія» та морський термінал EVT сумарно обробили вже 1518,84 тис. тонн вантажів.

За перші сім місяців порт наростив перевалку експортних вантажів на 7,2%, до 1418,86 тис тонн, імпортних – на 325,8%, до 85,21 тис. тонн, незначне скорочення (на 3,6 %, до 4,3 тис. тонн) відбулось в транзитному напрямі.

Позитивну динаміку забезпечило зростання обробки хлібних, будівельних та сипучих вантажів, а також мінеральних добрив. Перевалка хлібних вантажів зросла на 52,5%, до 447,73 тис. тонн, будівельних – на 5,7%, до 419,22 тис. тонн, мінеральних добрив – у понад 12,5 разів — до майже 70 тис. тонн.

У досягненні позначки у 1,5 млн тонн велику роль відіграло залучення агровантажів морським терміналом ТОВ «Компанія «Євровнєшторг», який з початку року обробив 580,27 тис. тонн зернових і олійних культур. Основні напрямки відправки — Північна Африка, Близький Схід і Європа.

З нового маркетингового року клієнтами компанії стали найбільші іноземні агротрейдери Soufflet Négoce, Cargill, Glencore, VA Intertrading Aktiengesellschaft, Louis Dreyfus Company Suisse S.A. і в рамках довгострокового партнерства — ТОВ «Аскет Шиппінг» та ТОВ «Вібо Транс».

Нагадаємо, ми писали:
ДП «СК «Ольвія» увійшло до ТОП-20 стивідорних компаній і терміналів України 2018 року;

Держпідприємство «СК «Ольвія» відвідали експерти проекту з розробки Національної транспортної моделі;

Стивідорна компанія «Ольвія» презентувала свої виробничі потужності і потенціал на міжнародній виставці в Одесі

Читайте новини першими

Связанные статьи

5 комментариев

  1. Знаете, слишком громко называть его специалезированым, военная техника давно не идет, только зерно.

  2. напишите сколько выжили людей, заставив искать новую работу из-за ваших копеек, не обделив себя премиями и окладами по 50 000 грн .

    1. А ездить руководству в Бельгию,Нидерланды,Германию за какой счет ????
      Вот и ваши премии на несколько лет вперед ...

      1. а модератор кормится из рук портового руководства ? что так рьяно стережет , что бы ка бы чего не написали лишнего ...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button