Происшествия

Мешканка Корабельного району віддала телефонним шахраям 4500 гривень, «рятуючи» сина

До Корабельного відділу поліції ГУНП в Миколаївській області звернулася місцева мешканка з повідомленням про те, що вона стала жертвою шахрайських дій.

Як передає Відділ комунікації поліції Миколаївської області, зі слів потерпілої, їй зателефонував невідомий, який представився працівником поліції та повідомив, що нібито син заявниці знаходиться у відділку за вчинення бійки, в якій постраждали люди.

Щоб його врятувати, потрібно заплатити певну суму грошей, інакше він буде притягнутий до кримінальної відповідальності. Жінка погодилася на всі умови та перерахувала на картковий рахунок шахраїв 4500 гривень. Лише після цього заявниця зателефонувала синові та дізнався, що він не був у поліції і з ним усе гаразд.

Поліція розпочала кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 КК України «Шахрайство», санкція якої передбачає накладання штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадські роботи на строк до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років. Тривають слідчі дії.

Шановні громадяни! Правоохоронці закликають вас бути обережними та обмежити спілкування з незнайомцями на вулицях та по телефону, якщо ж ви все таки стали жертвою шахрайських схем терміново звертайтесь до найближчого  відділу поліції або телефонуйте 102.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button