Общество

Адміністрація Корабельного району нагадала про штрафи з громадян за несвоєчасне видалення амброзії

Кожен рік існує проблема загострення стану здоров’я хворих на алергію у вегетаційний період алергенної рослини – амброзії полинолистної, який триває з середини червня до середини вересня.

Амброзія полинолистна – це однорічний карантинний бур’ян, з міцною кореневою системою, яка проникає в ґрунт до 4 метрів. Амброзія не має природних ворогів і відзначається великою біологічною активністю. З кожним роком вогнища амброзії поширюються на нові території, утворюючи при цьому велику надземну масу, витісняючи інші бур’яни та культурні рослини. Сходить амброзія з середини квітня до початку травня. Цвіте з середини липня до кінця жовтня. Розмножується амброзія насінням, яке у великій кількості (до 80-100 тисяч насіння) дозріває у вересні-листопаді.

Шкідливим для людини є квітковий пилок амброзії, що здатен переноситись вітром на відстань до 50 км. У період цвітіння серед населення спостерігається алергійне захворювання амброзійний поліноз, симптомами якого є підвищення температури, сльозотеча, кон’юктивіт, погіршення зору, запалення слизових оболонок верхніх дихальних шляхів.

Адміністрація Корабельного району звертається з проханням регулярно проводити обстеження прилеглих територій на предмет виявлення та ліквідації карантинного бур’яну — амброзії та продовжувати цю роботу протягом вегетаційного періоду рослини.

За несвоєчасне видалення амброзії полинолистої з посадових осіб та громадян стягується штраф, згідно ст. 105, 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Про це йдеться на офіційному сайті райадміністрації.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button