Общество

Миколаївці зможуть безкоштовно пройти тестування на гепатит С та отримати консультацію лікарів

Зазвичай зараз в сімейних амбулаторіях міста Миколаєва можна безкоштовно обстежитися на наявність в крові вірусу гепатиту С (а також гепатиту В, ВІЧ та інших захврювань).

26 липня 2019 року під час всеукраїнської акції всі бажаючі миколаївці зможуть безкоштовно пройти тестування на гепатит С сучасними методами дослідження, отримати кваліфіковану консультацію лікарів та соціальних працівників, а також отримати консультацію людини, яка вже вилікувала гепатит С, отримати інформаційні матеріали про шляхи передачі, тестування, профілактику та лікування вірусних гепатитів.

ДОВІДКА: Гепатит C називають «ласкавий вбивця» через здатність маскувати справжню причину під виглядом безлічі інших захворювань.

Всеукраїнську інформаційно-просвітницьку акцію з нагоди Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами, який традиційно відзначається у всьому світі щороку 28 липня, проводять МБФ «Альянс громадського здоров’я» спільно з партнерськими організаціями у понад десяти містах України.

В Миколаєві така акція проводитиметься завтра спільно з громадською організацією «Час життя».

Тестування буде проводитися
з 10:00 до 15:00 в наметах з символікою акції у м. Миколаєві:

— на проспекті Миру, будинок 1/1 (на території, яка прилягає до торгового центру «ВЕЛМАРТ»),

— навпроти міжміського автовокзалу (поблизу від входу, на стоянці автомобілів),

— на території Центрального ринку (на торговельної ділянці «Фонтан»).

Про це повідомила регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Миколаївській області Одінцова Світлана Валеріївна.

Національна Гаряча лінія з питань вірусних гепатитів: 0-800-50-33-10 (всі дзвінки у межах України безкоштовні).

Зазначимо, що зазвичай зараз в сімейних амбулаторіях міста Миколаєва можна безкоштовно обстежитися на наявність в крові вірусу гепатиту С (а також гепатиту В, ВІЧ та інших захврювань), але такі аналізи лікар призначає, як правило, лише за показниками.

ДОВІДКА: У світі — понад 71 млн. людей інфіковані гепатитом С, із них не менше 1,5  млн. хворих проживають в Україні. Більшість з них не знають про своє захворювання, оскільки у 80%  захворювання протікає безсимптомно. З 2015 року за підтримки МБФ «Альянс громадського здоров’я» перші декілька сотень  хворих на вірусний гепатит С в Україні вперше почали отримувати безкоштовно сучасне лікування,  після чого аналогічні лікарські препарати почали закуповуватися МОЗ України  за кошти державного бюджету.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button