Общество

У поліції Миколаївщини заявили про готовність забезпечити безпеку та захист прав громадян під час виборів

Поліцейські Миколаївської області взяли під цілодобову охорону 490 територіальних та 6 окружних виборчих дільниць.

Про це зазначив під час виступу т.в.о. заступника начальника ГУНП в Миколаївській області Максим Ахрамєєв, повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Правоохоронці продовжують працювати в посиленому режимі. Контроль за станом оперативної обстановки в регіоні здійснює ситуаційний центр Головного управління Національної поліції в Миколаївській області. Нести службу поліцейським допомагають співробітники ДСНС, Національної гвардії України та громадські формування. Миколаївські поліцейські цілодобово проводять моніторинг ситуації, пов’язаної із виборчим процесом задля своєчасного реагування на можливі порушення.

Також Максим Ахрамєєв зазначив, що для ефективної співпраці представників органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовує та координує МВС України, інших правоохоронних органів з окружними виборчими комісіями, громадськими організаціями тощо та задля забезпечення публічної безпеки, а також законності виборчого процесу в Головному управлінні Нацполіції в Миколаївській області працює спеціальна робоча група.

Усі зусилля миколаївської поліції скоординовані на недопущення порушень і провокацій та забезпечення публічного порядку, як під час передвиборчої агітації, так і в ході виборчого процесу. Правоохоронці діють спільно, в рамках виробленого алгоритму.

За словами т.в.о. заступника начальника поліцейського главку, особовий склад поліції готовий до забезпечення публічної безпеки та захисту виборчих прав громадян, а будь-які спроби порушити це право, будуть негайно припинятися та супроводжуватися правовою кваліфікацією.

Загалом від початку передвиборчої агітації — поліцейські Миколаївщини зареєстрували 196 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства.

Повідомлення стосувались розміщення агітаційної продукції без вихідних даних та у заборонених законом місцях, пошкодження майна, а також нібито незаконної агітації і можливого підкупу виборців.

Уся інформація, що надходить до правоохоронців, ретельно перевіряється. За результатами проведених перевірок із 196 повідомлень 104 – не знайшли свого підтвердження, ще по 27 – триває перевірка. Складено 83 адмінпротоколи.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за чотирма кримінальними правопорушеннями: за ч. 2 ст. 186 КК України «Грабіж» (Заводський ВП), де 4 липня на перетині пр. Центрального та вул. Рюміна під час раптово виниклого конфлікту двоє невідомих чоловіків, застосувавши фізичну силу, відібрали агітпродукцію у дівчини-волонтера, яка роздавала агітаційні матеріали на підтримку кандидата в народні депутати України від однієї з партій); за фактом загибелі кандидата у народні депутати України – ч. 1 ст. 115, ч. 1 ст. 120 КК України (Первомайський ВП); за фактом можливого підкупу виборців – ч. 1 ст. 160 КК України (Заводський ВП); та за фактом пошкодження майна волонтера штабу однієї з політичних партій – ч. 1 ст. 194 КК України (Корабельний ВП).

На розгляд суду поліцейські направили 73 протоколи.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button