Экономика

Кому-то не дает покоя, что завод "Океан" начал писать свою, украинскую историю: борьба в судах продолжается

16 июля 2019 года Хозяйственный суд Николаевской области должен был вернуться к рассмотрению дела, длящегося еще с 2012 года, относительно ПАО «НСЗ «Океан», однако заседание не состоялось.

Как рассказали журналисту издания «Корабелов.Инфо» в правоохранительных органах, сегодняшнее заседание отложилось из-за очередных жалоб, поданных в высшие инстанции суда Анатолием Немовым (до сих пор числящимся председателем профсоюза НСЗ «Океан») и другими особами, очевидно, желающими вернуть на завод людей, которые раньше были в управлении и довели предприятие до плачевного состояния.

Читайте также:
«За «Океан» боролась ФСБ РФ», — новый собственник николаевского завода (ВИДЕО)

О причинах вынужденного затягивания дела и о неприятных последствиях новой отсрочки сообщает и арбитражный управляющий Ирина Сербин, занимавшаяся выведением предприятия из банкротства:

«Сьогодні господарський суд Миколаївської області справді мав би розглядати низку важливих для ПАТ «МСЗ «Океан» питань. Але не судилось, справа знову пішла в касацію, через скарги навіть не учасників провадження, а осіб, яким не дає спокою те, що «Океан» повернувся в Миколаїв і почав писати свою власну, українську історію…

Насамперед, сьогодні суд міг би розглянути заяви щодо 14 кредиторів-жінок, які змінили прізвища, і в зв’язку з чим, юридично необхідно внести зміни до реєстру вимог кредиторів, щоб я мала можливість погасити їм їх кредиторську заборгованість.

Нагадаю, справа ПАТ «МСЗ «Океан» унікальна, я не знаю жодної такої іншоі справи про банкрутство, де б працівникам було погашено близько 90 млн. грн заборгованості…

Ранее сообщалось:
Более 80 млн грн долгов по зарплате выплатили
работникам завода «Океан». Но не всем

Щодо скарг на мої дії так званого голови профспілки Немова А.С.:

ПАТ «МСЗ «Океан» унікальна не тільки своїми виплатами, вона унікальна ще тим, що голова профспілки йде проти всього колишнього трудового колективу, відстоює інтереси так званих акціонерів і вже точно не інтереси 1040 осіб колишнього трудового колективу. Я чи не вперше бачу таку поведінку зі сторони дорослої і поважної людини, яка свідомо дає себе використовувати і грає в брудні ігри, в першу чергу, з власною совістю. Ще в 2016 році було зрозуміло, що так званий голова профспілки Нємов А.С. прикривається інтересами людей, але єдине, що турбувало цього поважного чоловіка — повернення на «Океан» представників російських офшорів Леоніда Шуміло, Валерія Морозова та інших добре відомих океанівцям осіб. У вересні 2016 їм це вдалось. Всі ми пам’ятаємо, що було після…

Сотні працівників «Океану» могли залишитися без роботи:
тепер голова профспілки Нємов просив Корабельний  районний суд
накласти арешт на майно заводу (ВІДЕО)

Таке ж моє відношення і до скарг ТОВ «Океан-судоремонт» і його представників, які будуть відповідати за майно ПАТ «МСЗ «Океан на 40 млн грн, яке вони активно вивозили з «Океану», і що фіксувалось, і є численні докази вказаних фактів. Дана кримінальна справа зараз активно розслідується правоохоронними органами.

«Война за активы «Океана» продолжается»: один из участников уголовного процесса
заявил отвод судье Корабельного районного суда в деле о банкротстве завода

Щодо оскарження і визнання недійсними торгів: я повністю готова відстояти аукціон з продажу ЦМК ПАТ «МСЗ «Океан». Це найвідкритіший аукціон зі всіх мені відомих, а їх я, повірте, бачила багато. Кожен мій крок супроводжувався відкритістю та публічністю з чітким дотриманням норм чинного законодавства. І так, можна було б багато років працювати в банкрутстві, перетворити підприємство на контрабандний порт, ще бозна на що, варіантів безліч, але я свідомо і відповідально вибрала єдиний можливо правовий шлях — продовжити процедуру банкрутства шляхом продажу ЦМК ПАТ «МСЗ «Океан» на аукціоні. ! Будь-хто з тих, хто зараз активно оскаржує аукціон, міг зареєструватися і купити «Океан», підтвердити свої благі наміри грошима і взяттям відповідальності на себе не тільки за підприємство, а в першу чергу за людей, за підняття заводу. Ніхто з них цього не зробив, жодних спроб, бо очевидно, що їм цікаво було тільки знищувати і різати на шматки унікальне обладнання.

3 грудня 2018 року Океан повернувся додому на очах телевізійних камер, колишніх працівників і всіх бажаючих під неймовірним тиском і поливанням брудом всіх і вся. Щоб зірвати торги, які тільки історіі не придумувалися…»

«І так, я з нетерпінням чекаю цього судового засідання, щоб розкласти все по поличках і подивитися в очі тим, хто сміє знущатися, в першу чергу, над людьми, які вистраждали своє право на новий шанс офіційно працювати в рідному Миколаєві, бути вдома з своїми сімями, виховувати своїх дітей, а не їздити світом в пошуках кращого життя.

Стоїмо!», — добавила Ирина Сербин.

Читайте также: «Крок за кроком! Відновлюємося після «лихих часів» і набираємо оберти», — николаевский завод «Океан» взял в работу новый заказ

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. г-н Немов что ж вам все неймется? какие шумилы, какие морозовы? дядю Колю на престол!(((

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button