Происшествия

За виготовлення та збут амфетаміну на дачі у Вітовському районі затримали озброєного 22-річного миколаївця

15 липня слідчі Слідчого управління, співробітники Управління стратегічних розслідувань обласного главку поліції спільно зі Службою безпеки України, із залученням спецпідрозділу поліції КОРД та під процесуальним керівництвом прокуратури Миколаївської області, провели спільну спецоперацію із затримання 22-річного зловмисника, який займався виготовленням та збутом психотропної речовини – амфетаміну.

Як йдеться у повідомленні на сторінці Поліції Миколаївської області у соцмережі Facebook, впродовж декількох місяців здійснювалось документування протиправної діяльності ділка – за цей час поліцейські встановили, що зловмисник постачав психотроп вузькому колу клієнтів.

«Під час санкціонованого обшуку на дачі молодика, у якій він безпосередньо готував амфетамін, правоохоронці вилучили скляну банку з психотропною речовиною у кількості 30 грамів, прекурсори, приладдя для її вживання, електронні ваги, пакети для фасування та інші речові докази. У одній із кімнат будинку поліцейські знайшли гранатомет РПГ-22, іноземний пістолет, набої калібру 5,45 мм та дві гранати Ф-1. Усе це вилучили та направили на проведення відповідних досліджень», — йдеться у повідомленні.

Наразі слідчі затримали миколаївця у порядку ст. 208 КПК України. Найближчим часом йому буде повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 307 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Після проведення експертизи вирішуватиметься питання про притягнення чоловіка до кримінальної відповідальності за ознаками ч. 1 ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

Досудове розслідування триває. Відомо, що протиправним бізнесом затриманий чоловік займався не сам, зараз правоохоронці встановлюють коло усіх причетних до злочину осіб. Вирішується питання про обрання зловмисникові міри запобіжного заходу.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button