Общество

Рейд по Корабельному району: на початку липня на власників приватних будинків склали протоколи за порушення утримання прилеглих територій

На поточному тижні співробітниками відділу санітарної інспекції адміністрації Корабельного району проведено чергові рейди по приватному сектору, що мають на меті контроль за дотриманням громадянами «Правил благоустрою, санітарного утримання територій, забезпечення чистоти і порядку в м. Миколаєві».

Про це йдеться у повідомленні на сайті районної адміністрації.

Так, в ході проведення рейду по вул. Фонтанній, Торговій, Тарле, Вітрильній та Спортивній виявлено ряд порушень вказаних Правил благоустрою, а саме несвоєчасне видалення карантинних рослин (амброзія полиниста), складування будівельних матеріалів без відповідного узгодження, незадовільне утримання прилеглих територій (сміття, несвоєчасний покіс рослинності).

Мешканцям вулиць видано близько 150 інформаційних матеріалів про шкоду амброзії для здоров’я людини та заборону спалювання рослинних відходів. Також в ході рейдів видано близько 60 приписів про необхідність усунення порушень та складено 12 адміністративних протоколів, які передано на розгляд адміністративної комісії при адміністрації району.

«Вкотре нагадуємо, що обов’язком кожного власника приватного домоволодіння є утримання у належному стані прилеглої території, що включає в себе прибирання сміття, ліквідацію карантинних рослин та покіс трави. Складування будівельних матеріалів дозволяється на короткий термін за умови отримання відповідного узгодження в адміністрації району. Порушники Правил благоустрою будуть притягатись до адміністративної відповідальності згідно 152 ст КУпАП», — йдеться у повідомленні.

«Також інформуємо, що адміністрація району постійно веде боротьбу із карантинними рослинами, шляхом виконання покосу найбільш проблемних ділянок. Із залученням ТОВ «Миколаївзеленосп» 11.07.2019 виконано покіс джерел проростання амброзії на пустирях по вул. А. Рильського та вогнищ амброзії на пустирі за ЗОШ № 48», — додали у райадміністрації.

Читайте новини першими

Связанные статьи

5 комментариев

  1. Це дуже правильно. От тільки питаннячко до Корабельної адміністрації: а хто нищитиме амброзію між Галицинівкою і Балабанівкою, у балці біля зупинки Л.Українки, біля лісу, навколо цвинтарів, на полях між Жукова і новим храмом, взагалі на покинутих полях, близько річок тощо?

  2. Вот очень интересно, я значит тереторию под своими окнами убираю, ещё и должна убирать возле дороги получается? А ничего что это городская территория? И траву тут косят раз в год когда вырастит по пояс. Так что штрафы пусть себе выписывают, вы пройдитесь по Металлургов, рыбной, уральской и поймёте что трава у нас косится тогда когда приезжает президент. И то не везде

    1. Почитайте Правила благоустройства. не только до дороги но и 0.5 метра дороги от бордюра. Я то знаю, меня месные рыги исполкомовские самого задолбали. Но реально депутаты наши так приняли. Так что увы и ах...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button