Происшествия

"Склонен к преступлениям": Георгий Штах ограбил дом "в Царском селе", находясь на испытательном сроке по решению суда (ВИДЕО)

В Корабельном районном суде города Николаева продолжается рассмотрение уголовного производства, обвиняемыми в котором являются Георгий Штах и Виктора Попа. Им инкриминируют совершение преступлений, предусмотренных ч. 3 ст. 185 («Кража») и ч. 2 ст. 186 («Грабеж») УК Украины.

Согласно обвинительного акта, летом 2018 года (за один день) подсудимые обокрали дом в Корабельном районе, расположенный в так называемом «Царском селе», а также ограбили прохожего.

«Я просто стоял рядом с домом», — Виктор Попа,
обвиняемый в ограблении дома в «Царском селе» (ВИДЕО)

На судебном заседании, состоявшемся 9 июля 2019 г., прокурор Елена Мирошина подала ходатайство о продлении меры пресечения обвиняемому Штаху (1997 г.р.), который был задержан полицией в конце 2018 г. и отправлен решением следственного судьи в СИЗО, где и находился до настоящего времени.

«…Штах обґрунтовано підозрюється у вчиненні тяжких злочинів, за які законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі сроком від 3 до 6 років. Підозрюваний вчинив злочини під час випробувального сроку, призначеного вироком суду, за що передбачено покарання виключно у вигляді позбавлення волі. Відносно нього Ленінським районним судом здійснюється й інше кримінальне провадження, що свідчить про схильність обвинуваченого до кримінальних правопорушень…

Обвинувачений Штах, знаходячись на волі, може вчинити інше кримінальне правопорушення, чи продовжити кримінальне правопорушення, у якому обвинувачується, чи перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином. Ризики, які встановленні судом першої інстанції, на цей час продовжують бути. Більш м ‎’який запобіжний захід, ніж тримання під вартою, не зможе забезпечити належну процесуальну поведінку обвинуваченого, оскільки відсутні можливі поручителі, так як Штах не має міцних соціальних зв‎’язків. Заставу Штах не може внести, так як не має стабільного джерела доходів, не працює», — зазначила прокурор.

После возвращения из совещательной комнаты судья Татьяна Головина объявила о решении продлить подсудимому Штаху срок содержания под стражей еще на 60 суток (до 08.09.2019 года).

«Обвинувачений — раніше судимий за вчинення аналогічного тяжкого корисного злочину, судимість за який не знята та не погашена у встановленому Законом порядку. Інкриміновані злочини скоєно обвинуваченим в період невідбутого строку покарання іспитового терміну, призначеного попереднім вироком суду та за обтяжчуючих обставин — крадіжка, вчинена повторно, за попереднью змовою групою осіб, з проникненням у житло; грабіж, поєдниний з погрозою у застосуванні насильства…

Суд не приймає до уваги доводи обвинуваченого Г. Штаха та його захисника Д. Зіневича щодо необхідності зміни обвинуваченому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на більш м`який, тому вважає за необхідне у клопотанні обвинуваченого про зміну запобіжного заходу відмовити за необгрунтованістю…», — сказано в Постановлении суда.

По материалам Жанны Могилевой

Напомним, мы писали:
В «Царском селе» обокрали дом народного депутата от БПП — вынесли добра почти на миллион

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button