Происшествия

Два мешканця Корабельного району віддали шахраям більш ніж 26 тис.грн.

Шахраї заволоділи грошовими коштами мешканця Корабельного району, який планував придбати побутову техніку на одному з сайтів.

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області, потерпілий перевів на рахунок зловмисників більш ніж 14000 гривень.

Інший мешканець Корабельного району повідомив усі данні свого карткового рахунку шахраю, який відрекомендувався банківським працівником. З банківського рахунку чоловіка зникли 12000 гривень.

У аналогічний спосіб постраждали дві мешканки Інгульського та Очаківського районів, які надали усі данні свого карткового рахунку. У подальшому шахраї зняли з них понад 14000 та 10000 гривень відповідно.

Крім цього, 1 липня до Центрального відділу поліції ГУНП в Миколаївській області звернулася місцева мешканка із заявою про те, що вона стала жертвою шахрайських дій.

Зі слів потерпілої, їй зателефонував невідомий, який представився працівником поліції та повідомив, що нібито онук заявниці знаходиться у відділку за вчинення дорожньо-транспортної пригоди, в якій постраждали люди.

Щоб його врятувати, потрібно заплатити певну суму грошей, інакше він буде притягнутий до кримінальної відповідальності. Жінка погодилася на всі умови співрозмовника, тому через деякий час, коли до її будинку прийшов незнайомець, віддала йому 5000 доларів США та 100000 гривень. Лише після цього, заявниця зателефонувала онукові та дізнався, що він не був учасником автоаварії і з ним усе гаразд.

Того ж дня у Центральному районі місцевий мешканець, замовивши мобільний телефон через інтернет, переказав на рахунок аферистів 12000 гривень, але так і не отримав замовлення.

А жителька Новоодеського району не отримала садову гойдалку, замовивши її в інтернеті, однак позбулася своїх грошей у сумі 2000 гривень.

Слідчими відділеннями підрозділів поліції розпочаті кримінальні провадження за ознаками ч.1 і 2 ст. 190 КК України «Шахрайство», санкції статей якої передбачають покарання від накладення штрафу до позбавлення волі на строк до трьох років. Тривають слідчі дії.

Шановні громадяни! Правоохоронці закликають вас бути обережними та обмежити спілкування із незнайомцями на вулицях та по телефону, якщо ж ви все таки стали жертвою шахрайських схем, терміново звертайтесь до найближчого відділу поліції або телефонуйте 102.

Читайте новини першими

Связанные статьи

8 комментариев

  1. Одно могу сказать.Без лоха и жизнь плоха. И пишут и говорят и учат их.. а они все равно клюют на мошенников.

    1. Это просто тип людей таких. Они из тех, кто никогда не читает новостные сайты, где встречается это постоянно. И думают не головой.

      1. читать не надо, показывают и рассказывают, иногда, по широковещанию. то что тип - согласен.

  2. Сталкивался с такими ситуациями дважды.
    Гады звонят и насыпают что сын (внук) поломал ногу (в колене) и очень очень срочно нужны деньги. Мол едьте в в близ терминал, закидывай лаве и подходи к больнице. Все в течении 30 минут иначе без ноги останусь. Прождав час, аж потом мне позвонила бабушка со слезами узнать что со мной. Вот так и нагревали на 5 рублей в 16 году..
    А второе банальщина... Сотрудник привата рассказывает что карту заблокировано и надо бы сверить цифри с карты. + cvv. А ещё через пару минут чтоб подтвердить разблокировку надо код из смс сказать. Рубль ушел в неизвестном направлении где-то в Англии. (Vpn разумеется).
    Вот как то так...

    Не поленитесь предупредить своих бабушек о возможных схемах!!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button