Происшествия

У мешканців Корабельного району поліція вилучила незареєстровану зброю, боєприпаси та вибухівку

На Миколаївщині поліцейські продовжують проводити заходи з виявлення та вилучення із незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області, в ході оперативно-профілактичного відпрацювання Корабельного району співробітники карного розшуку отримали оперативну інформацію про те, що 25-річний місцевий мешканець незаконно зберігає у себе вдома зброю та боєприпаси.

На підставі ухвали суду, слідчі та розшуківці із залученням кінолога зі службовим собакою провели санкціонований обшук приватного домоволодіння містянина, в ході якого в одній з кімнат виявили та вилучили мисливську рушницю ІЖ, яку власник зберігав незаконно, коробку з порохом, патрони різного калібру, а також корпус бойової гранати Ф-1, яку він нібито знайшов на вулиці та вирішив залишити для себе.

Також під час проведення подальших слідчих дій на горищі домоволодіння фігуранта поліцейські виявили розвішані на мотузці стебла рослин роду конопель у висушеному стані, а в одній з кімнат – паперовий пакунок з висушеною та подрібненою речовиною рослинного походження зеленого кольору.

Слідчі затримали порушника у порядку ст. 208 КПК України та за погодженням з прокуратурою повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», що карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Все вилучене направлене на проведення експертиз, за результатами яких вирішуватиметься питання щодо прийняття подальших процесуальних рішень, зокрема, надання додаткової кваліфікації кримінального правопорушення за ознаками ст. 309 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів без мети збуту».

Крім того, дільничні офіцери Корабельного відділу поліції провели санкціонований обшук та задокументували факт незаконного зберігання 60-річним мешканцем району набоїв до дрібнокаліберної рушниці, які він зберігав у шафі власної кімнати. Зі слів власника, боєприпаси дістались йому від діда «у спадок».

Набої вилучені та направлені на експертизу. Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Досудове слідство триває.

В обох випадках поліція встановлює джерело походження та мету зберігання боєприпасів, зброї та вибухівки.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button